EnergiWatch

Uffe Elbæk vil genforhandle energiforlig efter valg

Uanset udfaldet af energiforliget vil Uffe Elbæk forlange et nyt energiforlig efter valget. Ambitionerne skal være ti gange højere, mener partilederen.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Det kommende energiforlig er langt fra ambitiøst nok, mener Uffe Elbæk, der er politisk leder for Alternativet. Han vil derfor forlange et nyt energiforlig efter valget, hvis partiet har størrelsen til det.

Det skriver Børsen.

I går åbnede Kristian Jensen for, at der fremfor den ene havmøllepark, som regeringen oprindeligt havde forslået skulle opføres frem mod 2030, kan blive tale om tre. Men det langt fra nok, mener Uffe Elbæk, der til avisen siger, at ambitionerne skal ganges med ti.

"Uanset hvad (energiforliget ender med, red.), vil det blive helt utilstrækkeligt. Regeringen har været meget stolt af at præsentere ambitionen om én stor havvindmøllepark. Vi siger, at der er brug for at bygge sådan en havvindmøllepark om året frem mod 2030. Det er det spænd, vi taler om. Det er virkelig ikke nok, det der sker på energiområdet," siger Uffe Elbæk til avisen og fortæller, at han ikke har et bud på den konkrete finansiering af partiets energiambitioner.

Men hvis Alternativet har styrken til det, så vil de forlange, at energiforliget bliver genforhandlet, siger Uffe Elbæk, der fornyeligt kunne fortælle, at han peger på sig selv som statsminister efter næste valg, til avisen.

Vælgerne dumper regeringen på det grønne område

Alternativet til regeringen: Udpeg en klimaambassadør 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs