Maersk Oil bevæger sig mod mere gas og dybere vand

På Maersk Oils rejse frem mod målet om 400.000 tønder per dag vil der ske visse ændringer i produktionen. Primært vil der være en større andel gas kontra olie, og derudover vil Maersk Oil gå fra 0 pct. olie fra dybt vand til omkring 20 pct.
Det fortæller Maersk Oils nytilkomne driftsdirektør, Gretchen Watkins, på Mærsk-gruppens kapitalmarkedsdag.
Hun beskriver ændringen som en "evolution, ikke revolution" i porteføljen.
I dag producerer Maersk Oil i omegnen af 240.000 tønder olieækvivalenter per dag, hvoraf mindre end 10 pct. består af gas, mens lidt over 15 pct. hentes onshore, og resten på "lave vanddybder", typisk under 100 meter.
Maersk Oil udskyder kæmpe gasfelt i Nordsøen
I 2020, hvor Maersk Oil gerne skal op omkring 400.000 tønder per dag, ventes gas-andelen at udgøre op mod 15 pct.
"Vi kommer til at have mere gas, og vi forudser også fortsat stærk efterspørgsel efter gas. Meget af det kommer fra vores højtemperaturs- og højtryksprojekt Culzean i Storbritannien," forklarer Gretchen Watkins.
Andelen af produktion fra lavt vand ventes at falde til omkring 70 pct., mens onshoredelen vil dykke til 10 pct., og det nye område, dybvand, vil bidrage med 20 pct. Det er projekter i Angola, USA og Brasilien, der ventes at bidrage med den femtedel.
Mærsk sætter dato på nye superrigge
Maersk Oil håber desuden på at fastholde en stor del af sin produktion fra felter, hvor selskabet selv har operatørstatus. Andelen var på omkring 80 pct. i 2013 og ventes at være på omtrent samme niveau i 2020.
Det samme gælder fordelingen af produktion fra OECD-lande og ikke-OECD-lande, siger driftsdirektøren.
"Vi ser det som en indikator for risiko, så vi planlægger at fastholde den balance fremover," forklarer Gretchen Watkins.
Maersk Drilling frasælger alligevel pram-aktiviter
Mærsks oliechef: Skiferfokus i USA åbner for opkøb
Smedegaard: De værste bore-bekymringer er ovre