EnergiWatch

Mærsk: Visionen om 400.000 tønder gælder stadig

Da udsigterne blev forværrede sløjfede Dong Energy et produktionsmål for olieforretningen. Det gør de ikke hos A.P. Møller - Mærsk, selvom de har blødt noget op.

Nils Smedegaard Andersen, koncerndirektør Mærsk | Foto: Mik Eskestad, Polfoto

Visionen, der blev lanceret i 2011, er stadig en del af planerne på Esplanaden, understreger Mærsk-gruppens topchef, Nils Smedegaard Andersen.

"Det er stadig visionen at levere 400.000 tønder olie om dagen. Det vil vi stadig, men det skal ske på en profitabel måde - ikke hovedløst," siger Nils Smedegaard Andersen på Mærsks kapitalmarkedsdag i København onsdag.

Smedegaard bakker på olie-mål

De seneste år er olieproduktionen faldet støt i Maersk Oil til 235.000 tønder per dag i 2013. I første halvår af 2014 steg produktionen, men der har stadig været tvivl om, hvorvidt der er nye felter nok i porteføljen til at opfylde målet.

Især forsinkelser i Johan Sverdrup-projektet i Norge, store nedskrivninger i Brasilien og muligheden for frasalg i Angola ved det store Chissonga-prospekt har været med til at rejse tvivl om 400.000-målet.

Generelt er Nils Smedegaard Andersen dog tilfreds med præstationerne i Maersk Oil i 2014 indtil videre, siger Mærsk-direktøren.

Fra "mål" til "vision"

Selvom Mærsk-direktøren fastholder "visionen" er der stadig tale om en udvanding af meldinger, der blev fremlagt i 2012 af Maersk Oil-direktør Jakob Thomasen.

"Vi vil nå vores mål ved at få 14 store udviklingsprojekter i produktion. Det er ikke nødvendigt at overtage ny produktion," sagde Thomasen dengang om målet på 400.000 daglige tønder i 2020.

Siden har forsinkelser og nedskrivninger i stor stil fået Mærsk til at bløde op gøre målet til en vision.

Dong Energy har været igennem en lignende øvelse som følge af knas i olieforretningen. Her valgte topchef Henrik Poulsen dog helt at skrotte et mål på 150.000 tønder i 2020 for i stedet at fokusere på lønsomhed.

Bank om droppet Dong-mål: Aktiemarkedet elsker den slags

Maersk Oil udskyder kæmpe gasfelt i Nordsøen

Oliebossen i Mærsk tvunget til kursskifte

Mærsk klar til salg af Angola-satsning

Maersk Oil ramt af realiteter

Maersk Oil i kæmpe brasiliansk nedskrivning 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs