Smedegaard: De værste bore-bekymringer er ovre

2014 har været udset som et nøgleår for Mærsk-datterselskabet Maersk Drilling, der driver borerigge og -skibe, men indtil videre er det meste gået godt.
Riggen Maersk Developer | Foto: Maersk Drilling
Riggen Maersk Developer | Foto: Maersk Drilling
AF RITZAU FINANS

Det fortæller A.P. Møller - Mærsks administrerende direktør, Nils Smedegaard Andersen, på Mærsks kapitalmarkedsdag onsdag.

Året er så udfordrende, fordi hele syv rigge af en flåde på 16 skulle opgraderes igennem enten værftsophold eller tekniske forbedringer til søs. Samtidig skal seks helt nye og større rigge og boreskibe indlemmes i folden.

Det har været med til at presse Maersk Drillings overskudsgrad i negativ retning i i år forhold til 2013.

"Heldigvis går opstarten af nye rigge og værftsopholdene meget godt, så vi er igennem de mest udfordrende tekniske ting for året," siger Nils Smedegaard Andersen.

Skoen trykker dog stadig, når det gælder to af de fire nye boreskibe, rederiet modtager fra et værft i Sydkorea. Mens de første to i flere år har haft kontrakter på plads med kunderne, står de to sidste stadig uden arbejde, når de leveres i fjerde kvartal.

"Vi har de to boreskibe, vi bestilte spekulativt. Vi prøver at sikre kontrakter, men markedet er ikke nemt i øjeblikket, og det er en
risiko for, at vi ikke får noget i hus. Men det er noget, et selskab af vores størrelse kan leve med," ræsonnerer Nils Smedegaard Andersen.

Alt i alt mener han nemlig stadig, at Maersk Drilling er "godt på vej", især på grund af en meget høj kontraktdækning fremover.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også