EnergiWatch

Oliepriserne stiger efter Saudi-udmelding

Saudi-Arabiens olieminister mener, at det er usandsynligt, at Opec's reduktion af olieudbuddet vil stoppe før juni. Samtidig falder den amerikanske boreaktivitet, og det får oliepriserne til at stige.

Foto: /Ritzau Finans/AP/Jacob Ford

Oliepriserne stiger mandag, efter at Saudi-Arabiens olieminister Khalid al-Falih oplyser, at det er usandsynligt at Opec's reduktion af udbuddet vil stoppe før juni. Samtidig viser en rapport, at der er et fald i amerikansk boreaktivitet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 65,97 dollar mod 64,55 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,33 dollar mod 55,07 dollar fredag eftermiddag.

Trods stigningen bliver markederne stadig holdt nede af nye tal om arbejdsløsheden i USA og frygter, at den økonomiske nedgang, som lige nu opleves i Asien og Europa, vil ramme USA, skriver Reuters.

"OECD's og ECB's prognoser om nedadgående justeringer i den globale vækst har sat låg på den positive vækst," siger Benjamin Lu, der er råvareanalytiker i Phillip Futures, til Reuters.

Oliemarkederne er blevet støttet af Opec's nedskæring siden starten af året på 1,2 mio. tønder om dagen, sammen med nogle af organisationens allierede, der blandt andet inkluderer Rusland. Det skulle hjælpe med at stramme markederne og hæve oliepriserne.

Opec skal mødes den 17. til 18. april i Wien og igen den 25. til 26. juni, hvor de skal diskutere justeringer af udbuddet.

Bevægelserne på metalmarkedet er yderst marginale.

Venezuela skal betale oliegigant over otte milliarder dollar

USA vil overhale Saudi-Arabien som verdens største energieksportør

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs