EnergiWatch

Siemens Gamesa sænker forventninger efter stigende råvarepriser

Ændringen skyldes primært stigende råvarepriser og en forventning om højere omkostninger i forbindelse med Siemens Gamesas 5.X platform

Foto: Simon Walker / UK Treasury

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa justerer sine forventninger til regnskabsåret og forventer nu at lande lavere, end det tidligere har været meldt ud.

Siemens Gamesa oplyser, at omsætningen for hele året ventes at lande i den nedre ende af de tidligere udmeldte forventninger, som ligger i intervallet 10,2-10,5 mia. euro. Det oplyste Siemens Gamesa i forbindelse med offentliggørelsen af sit resultat for andet kvartal i april.

Gruppens EBIT-margin justeres også, så den ventes at ende mellem et minus på 1 pct. og 0 pct. Tidligere lød forventningen på 3-5 pct.

Ændringen skyldes primært stigende råvarepriser og en forventning om højere omkostninger i forbindelse med Siemens Gamesas 5.X platform - og særligt i Brasilien, fremgår det af en meddelelse fra selskabet. Her er Siemens Gamesa også i højere grad ramt af flaskehalse i forsyningskæden, som er forværret under coronapandemien.

Siemens Gamesa offentliggør i samme ombæring en række foreløbige nøgletal for tredje kvartal i selskabets skæve regnskabsår.

Her peger de foreløbige salgstal mod 2,7 mia. euro, mens estimaterne indsamlet af Bloomberg News viser 2,71 mia. euro.

Ordreindgangen for tredje kvartal opgøres foreløbigt til 1,5 mia. euro, hvilket er påvirket af volalitilitet på offshore markedet. Den samlede ordrebog ligger i omegnen af 32,6 mia. euro, fremgår det.

Selskabet oplyser, at omsætningen for hele året ventes at lande i den nedre ende af de tidligere udmeldte forventninger, som ligger i intervallet 10,2-10,5 mia. euro.

Siemens Gamesa vil holde fast i sin havvinddominans

Siemens Gamesa tager stik på hjemmemarked

Større omkostninger kan trække vindmarginer ned

Projekt med Siemens Gamesa får tømrervirksomhed til Aalborg Havn

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs