EnergiWatch

Siemens Gamesa sænker forventninger efter stigende råvarepriser

Ændringen skyldes primært stigende råvarepriser og en forventning om højere omkostninger i forbindelse med Siemens Gamesas 5.X platform

Foto: Simon Walker / UK Treasury

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa justerer sine forventninger til regnskabsåret og forventer nu at lande lavere, end det tidligere har været meldt ud.

Siemens Gamesa oplyser, at omsætningen for hele året ventes at lande i den nedre ende af de tidligere udmeldte forventninger, som ligger i intervallet 10,2-10,5 mia. euro. Det oplyste Siemens Gamesa i forbindelse med offentliggørelsen af sit resultat for andet kvartal i april.

Gruppens EBIT-margin justeres også, så den ventes at ende mellem et minus på 1 pct. og 0 pct. Tidligere lød forventningen på 3-5 pct.

Ændringen skyldes primært stigende råvarepriser og en forventning om højere omkostninger i forbindelse med Siemens Gamesas 5.X platform - og særligt i Brasilien, fremgår det af en meddelelse fra selskabet. Her er Siemens Gamesa også i højere grad ramt af flaskehalse i forsyningskæden, som er forværret under coronapandemien.

Siemens Gamesa offentliggør i samme ombæring en række foreløbige nøgletal for tredje kvartal i selskabets skæve regnskabsår.

Her peger de foreløbige salgstal mod 2,7 mia. euro, mens estimaterne indsamlet af Bloomberg News viser 2,71 mia. euro.

Ordreindgangen for tredje kvartal opgøres foreløbigt til 1,5 mia. euro, hvilket er påvirket af volalitilitet på offshore markedet. Den samlede ordrebog ligger i omegnen af 32,6 mia. euro, fremgår det.

Selskabet oplyser, at omsætningen for hele året ventes at lande i den nedre ende af de tidligere udmeldte forventninger, som ligger i intervallet 10,2-10,5 mia. euro.

Siemens Gamesa vil holde fast i sin havvinddominans

Siemens Gamesa tager stik på hjemmemarked

Større omkostninger kan trække vindmarginer ned

Projekt med Siemens Gamesa får tømrervirksomhed til Aalborg Havn

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs