EnergiWatch

Siemens Gamesa ser konkurrencedygtig grøn brint i 2030

Landvind kan producere grøn brint til priser lig fossil brint om et årti og havvind i 2035, mener mølleproducenten. Det kræver dog drastiske ændringer.

Foto: Siemens Gamesa

I Flø lidt nord for Brande gik en flok af Siemens Gamesas mere nørdede ansatte og rodede med, hvad der nærmest begyndte som et hobbyprojekt. Udenfor i den store verden var de første skyer først lige begyndt at trække op til en renæssance for den idé, de arbejdede med. Brint produceret ved at anvende strøm fra vedvarende energi i et elektrolyseanlæg.

Siden har konceptet om den grønne brint taget til i nærmest eksponentiel hastighed, og der synes endnu ikke at være tegn på, at stormen lægger sig. Modsat hypen om samme teknologi i 1990'erne nyder den denne gang bevågenhed fra såvel politikere som investorer. Et faktum, der på nærmest daglig basis får såvel ambitionerne for udbredelsen til at stige, og håbet om prisreduktioner til at falde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs