European Energy flyver ind i sidste halvdel af 2019

En femdobling i driftsresultatet for første halvår 2019 i forhold til 2018, der stiger fra 40,6 mio. kroner til 197,5 mio kroner. Samtidig øger European Energy overskuddet fra 7 til 167,3 mio. kroner.  Opdateres.
Foto: PR / European Energy
Foto: PR / European Energy

Selvom det er vindmøller og solceller, der driver European Energys forretning, kan man roligt sige, at der er damp under kedlerne på selskabets hovedkontor helt oppe under taget i den gamle TV-by i Søborg.

For samtidig med at European Energy har påbegyndt byggeriet af solcelleparken Troia på 103 MW, der ved sin opførsel i starten af 2020 vil være den største i Italien, afleverer firmaet et halvårsregnskab, hvor selskabet ikke bare går frem, men nærmest stormer frem på alle parametre.

"Med vores forretningsmodel er det vigtigt, at vi har et konstant højt niveau af byggeri. Vores hold har gjort et fantastisk stykke arbejde. Vi købte Troia projektet som ready - to - build i februar i år, og fire måneder senere er vi i gang med at opføre det. Før vi overtog det, havde det stået stille i syv år. Vedvarende byggeaktivitet på mere end 200 MW vil gøre, at vi når vores langsigtede mål," siger adm. direktør Knud Erik Andersen i en pressemeddelelse.

I første halvår af 2019 præsterer European Energy et overskud på 167,3 mio. kroner mod 7 mio. kroner for første halvår 2018, mens EBITDA stiger fra 40,6 mio. kroner til 197,5 mio. kroner. European Energy er dermed godt på vej til at levere på de forventninger, selskabet har for 2019.

Her regner European Energy med et driftsresultat i omegnen 300-340 mio. kroner og et resultat før skat i omegnen af 225-260 mio. kroner.

Troia solcellepark | Foto: European Energy
Troia solcellepark | Foto: European Energy

Spanien er fortsat vigtige

Andet kvartal 2019 var blandt andet præget af en række frasalg i Spanien, hvor European Energy afhændede seks solcelleparker med en samlet kapacitet på 10,1 MW. Knud Erik Andersen understreger dog, at det ikke skal læses som om, at selskabet er på vej ud af Spanien.

Derimod skal årsagen findes i, at parkerne er fra 2008, hvor subsidier blev beskåret kraftigt efter et byggeboom i solceller ovenpå den finansielle krise.

"Vi er glade for salget af vores spanske anlæg. Salget øger vores likviditet betydeligt. Det er vigtigt at understrege, at vi stadigvæk ser det spanske marked som meget vigtigt for os. I øjeblikket har vi en betydelig sol og vind portefølje under udvikling i Spanien," siger adm. direktør Knud Erik Andersen i en pressemeddelelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også