EnergiWatch

Godkendelserne af rådighedstariffen er på plads

DEBAT: Det må bero på en misforståelse, når EC Power i et indlæg onsdag den 26. marts skriver, at de ikke mener, Energitilsynet har behandlet spørgsmålet om rådighedstariffer for andre end solcelleanlæg. Det skriver Dansk Energi i en replik til virksomheden EC Power.

Foto: ritzau scanpix/Henning Bagger

Det daværende Energitilsyn tilkendegav i 2015, at Dansk Energis samlede tarifmodel, populært kaldet tarifmodel 2.0, er i overensstemmelse med elforsyningslovens § 73. Herunder at andre egenproducenter end solceller fremover skulle betale rådighedstarif eller betaling.

Derfor må det bero på en misforståelse, når EC Power i et indlæg onsdag den 26. marts skriver, at de ikke mener, Energitilsynet har behandlet spørgsmålet om rådighedstariffer for andre end solcelleanlæg.

Dansk Energi er dog meget åbne overfor EC Powers gode input i forhold til udviklingen af en fremadrettet tarifering og hilser dem alle velkomne.

Tarif for små kraftvarmeanlæg er aldrig behandlet i Forsyningstilsynet

Rådighedstariffen er fair, men ikke fuldkommen 

En ulige kamp mod danske energikoncerner 

 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs