EnergiWatch

Medie: Driftsstop på Amager Bakke kan blive kostbart

Ifølge kommunen.dk kan Amager Bakkes nedlukning af energiproduktion og affaldsforbrænding komme til at koste op mod 80 mio. kroner.

Foto: AmagerBakke

Amager Bakkes nedlukning af energiproduktionen og affaldsforbrændingen kan komme til at koste mellem 70 og 80 millioner kroner ifølge et internt notat, som kommunen.dk har set. Det skriver ing.dk.

Amager Bakke lukkede for energiproduktionen efter at have fundet ud af, at 67 såkaldte kompensatorer er produceret forkert.

Ifølge notatet skyldes det økonomiske tab, at der ikke bliver produceret energi, og at affald skal omdirigeres. Det faktiske tab for Amager Ressourcenter bliver omkring 10 til 15 millioner kroner, fordi driftsforsikringen dækker størstedelen af udgifterne, da anlægget stadig er i prøvedrift.

En designfejl på energianlægget hos Amager Bakke, som ifølge selskabet er "verdens mest moderne og miljørigtige" af slagsen, har i øjeblikket skabt så meget kaos, at al affaldsforbrænding og produktion af el og varme er sat ud af drift på ubestemt tid.  Det bekræftede Amager Ressource Center (ARC) forleden over for kommunen.dk,

"Vi kan bekræfte, at vi ikke producerer energi lige nu. Årsagen er fejl på kompensatorerne, og vi arbejder i øjeblikket stærkt på at løse de udfordringer, som nedlukningen har givet os," siger kommunikationschef Morten Kramer Nielsen, der ikke ønsker at kommentere yderligere.

Designfejl lukker Danmarks dyreste forbrændingsanlæg

Ulovlige millionaftaler koster affalds-topchef jobbet 

Ny direktør rydder op på Amager Bakke: Energichef sendt hjem efter regelbrud 

 

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs