EnergiWatch

Dansk bilsælger vil giftes med Tesla

Den største bilforhandler i Danmark tror på elbiler herhjemme - om end ikke lige med det første.

Foto: Michael Porbst/AP

Landets største bilforhandler, Andersen & Martini, flirter allerede med den amerikanske celebrity, Tesla. Det ærværdige selskab, der er på vej til at trække sig tilbage fra børsen, er således servicepartner for den amerikanske elbilproducent i Danmark og er i færd med at lave et særskilt pladeværksted til reparation af Teslaer. Men adm. direktør og majoritetsejer Peter Hansen vil gerne tage skridtet videre, siger han til Børsen.

"Vi er gode venner med Opel, som vi er blevet gift med efter 75 års forlovelse. Jeg vil da gerne giftes med Tesla, også fordi jeg på den lange bane tror på elbiler," siger direktøren.

Salget af Tesla er ellers gået helt i stå herhjemme efter at afgiftsrabatten blev sløjfet ved årsskiftet. De ganske få Tesla'er, der står som værende solgt i de første måneder af 2016, er mestendels bestillinger fra sidste år.

Men Peter Hansen mener, at markedet for elbiler bliver større og større. Han konstaterer dog, at det er på markeder med subsidier, at elbilen hidtil har kunnet klare sig, og vurderer at der på grund af batteriteknologien kommer til at gå lang tid.

Enorm interesse for Teslas nye elbil

Her er Teslas discountmodel

Tesla-boblen er bristet: Har kun solgt to biler i 2016

Prisen dykker på brugte Teslaer

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs