EnergiWatch

Her er Teslas discountmodel

Efter flere års venten har Tesla fredag morgen præsenteret sin Model 3 for masserne. Noget kortere ventetid er der i økonomimodellens lovede acceleration.

Topchef Elon Musk var hverken iklædt læderjakke eller rockstjerneattitude, da han tidlig fredag morgen dansk tid præsenterede Teslas nye Model 3. I stedet lagde elbilproducentens direktør ud med at tale om klimaproblemer og trafiksikkerhed.

Forklaringen er formentlig den såre simple, at Tesla med sin kommende model håber at lancere sig som en troværdig og konkurrencedygtig konkurrent til det brede konsummarked, hvor målgruppen hidtil har været købere med rigeligt på kistebunden. Med eller uden grønne intentioner bag deres elbilkøb.

Model 3 lanceres således til 35.000 dollar (229.279 kr.). I USA vel at mærke. For det beløb får kunderne en bil med garanteret plads til fem personer, et batteri der holder i mindst 350 km. og ikke mindst en acceleration fra 0-100 km/t på 6 sekunder. Ganske pænt for en økonomiklassebil.

I produktion fra 2017

Derudover kommer bilen naturligvis med en række af de særlige luksusfeatures, der er et af Teslas varemærker. Såsom autokontrol, en 15" midterkonsol og et tag udelukkende lavet af glas.

Lanceringen blev fulgt af 800 gæster, der havde skaffet sig adgang til fabrikshallen i Hawthorne. Dertil skal lægges et langt større antal bag skærmene til livestreamingen; så mange at det nyerhvervede site Tesla.com måtte hoste og hakke sig igennem videopræsentationen. Interessen for den nye model er da også så massiv, at der allerede skulle ligge 115.000 forudbestillinger klar på den.

De første kan forvente at få deres bil i slutningen af 2017. Så meget var Elon Musk "ret sikker" på. Imidlertid har et af Teslas tilbagevendende problemer været at følge med leveringerne; Model S gik først i produktion tre år efter debuten i 2009 mens SUV'en Model X ligeledes har været forsinket ad flere omgange. Men nu har præsentationen af den længe ventede opfølger i hvert fald fundet sted.

Tesla forventer salgsboom i 2016

Tesla blev Danmarks mest solgte bil i december

Tesla slår egen rekord i leveringer

Her er første synlige bevis på Teslas gigafabrik

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs