EnergiWatch

Vestas' serviceforretning løftet af to opkøb

Overtagelserne af Availon Holding og Upwind Solutions har været med til at løfte den danske mølleproducents serviceforretning makrant. Omsætningen stiger med 12 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Foto: MHI Vestas Offshore Wind

Vestas' serviceforretning klarede sig - ligesom tilfældet i øvrigt var i alle dele af forretningen - rigtig flot i andet kvartal, hvor omsætningen og indtjeningen blev øget pænt.

Opkøbene af tyske Availon Holding og amerikanske Upwind Solutions har været med til at sætte ekstra skub i serviceaktiviteterne, fortæller Vestas i torsdagens regnskab.

Omsætningen i servicedivisionen steg til 326 mio. euro i andet kvartal, svarende til en stigning på 12 pct., når man sammenligner med den tilsvarende periode sidste år.

"Denne stigning var primært drevet af opkøbene af den amerikanske serviceudbyder Upwind Solutions i december 2015 og den tyske serviceudbyder Availon Holding i marts 2016 samt organisk vækst," skriver Vestas i regnskabet for andet kvartal.

Driftsresultatet (EBIT) før særlige poster i serviceafdelingen voksede til 58 mio. euro i april, maj og juni fra 49 mio. euro i de samme måneder af 2015. Det gav en driftsmargin på 17,8 pct. i divisionen - 1 pct.point højere end et år tidligere.

Ved udgangen af andet kvartal havde Vestas ordrer i servicebogen for 9,9 mia. euro mod 8,1 mia. euro et år tidligere.

Vestas løfter desuden sin ambition på "mellemlang sigt" for servicedivisionen, hvor der nu ventes en vækst på 40 pct. mod den tidligere forventning om 30 pct. Der gives dog ikke oplysninger om, hvad udgangspunktet er, og hvor lang tid målsætningen løber.

 

Runevad: Andet kvartal var exceptionelt godt

Vestas byder op til børsfest sammen med elitekolleger

Vestas starter aktietilbagekøbsprogram på tre mia.

Bank: Vestas-aktie bør brage til vejrs efter superstærke tal

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs