EnergiWatch

Bank: Vestas-aktie bør brage til vejrs efter superstærke tal

"Jeg kan ikke finde et eneste hår i suppen," lyder det fra Alm. Brands analytiker.

Vestas har leveret et usædvanligt stærkt regnskab for andet kvartal, hvor vindmølleproducenten har haft travlt med at sætte møller op og samtidig har været bedre end ventet til at tjene penge. Det tegner alt i alt lovende for fremtiden.

Sådan lyder vurderingen fra aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand, efter at Vestas torsdag morgen har offentliggjort regnskab for andet kvartal.

"Det er et meget stærkt regnskab, hvor Vestas blæser fra alle forventningerne og leverer bedre end ventet på alle parametre. Jeg kan ikke finde et eneste hår i suppen," siger Michael Friis Jørgensen.

Ud over at alle hovedtallene, som omsætning, indtjening og pengestrømme, var bedre end forventet, var regnskabet også krydret med en opjustering af forventningerne til hele året.

Det bør alt i alt sætte fart på Vestas-aktien torsdag morgen, vurderer Michael Friis Jørgensen.

"Vi er efterhånden forbi de dage, hvor Vestas-aktien bare stiger 10 pct., men jeg vil alligevel sige, at regnskabet er så stærkt, at den nok skal op med over 10 pct.," siger han.

Vestas leverer nyt kanonregnskab

Australien og Kina på kollisionskurs

Vestas i spil til 300MW-ordre

Dong hyrer dansk rederi til havservice

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs