EnergiWatch

Vestas starter aktietilbagekøbsprogram på tre mia.

Mølleproducenten vil året ud sikre sig en større portion af selskabets aktier fra og med i dag.

Foto: KRABBE LARS/POLFOTO

Vindmølleproducenten havde masser af medvind i andet kvartal, og blandt andet derfor lancerer selskabet et aktietilbagekøbsprogram på 400 mio. euro - svarende til knap 3 mia. kr.

Det fremgår af regnskabet for perioden, der er offentliggjort torsdag morgen.

Programmet løber fra dags dato til 30. december 2016, oplyser Vestas.

"Formålet med aktietilbagekøbsprogrammet er at justere Vestas’ kapitalstruktur og opfylde forpligtelserne i forbindelse med aktiebaserede incitamentsprogrammer til Vestas' medarbejdere," skriver vindmølleproducenten.

Mod slutningen af sidste år lancerede Vestas ligeledes et aktietilbagekøbsprogram for at tilpasse kapitalstrukturen. Dengang var det på 150 mio. euro.

Denne omgangs aktietilbagekøbsprogram svarer samtidig til 56 pct. af værdien af hele selskabet, da Vestas-aktien ramte sin bund i 24,07 kr. den 15. november 2012.

Samtlige hovedtal fra Vestas i andet kvartal overgår forventningerne blandt analytikerne med længder ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates, og samtidig opjusterer vindmølleproducenten forventningerne til hele regnskabsåret kraftigt.

I andet kvartal leverede Vestas frie pengestrømme på 330 mio. euro mod 183 mio. euro i samme periode sidste år. Analytikerne havde ifølge estimater fra Ritzau Estimates kun ventet 124 mio. euro på den post.

Vestas leverer nyt kanonregnskab

1,2GW vind i Østersøen får grønt stempel

Opblussede Runevad-rygter kan presse Vestas

Bookmaker: Nordea-boss favorit til næste direktør-exit i C20

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs