EnergiWatch

Vestas byder op til børsfest sammen med elitekolleger

Den danske vindmølleproducents aktie stiger med godt 12 pct. ved markedsåbning torsdag, efter selskabet har fremlagt et særdeles godt halvårsregnskab.

Foto: MHI Vestas Offshore Wind

På endnu en travl regnskabsdag er det danske aktiemarked torsdag åbnet med stigninger, takket være blandt andet Vestas, som har leveret et stærkt regnskab for andet kvartal og opjusteret sine forventninger til hele regnskabsåret.

Samlet set går det danske eliteindeks, C20 Cap, efter få minutters handel frem med 1,7 pct. til 1021,88, hvilket følger oven på onsdagens indeksfald på 0,8 pct.

Op til torsdagens markedsåbning havde det desuden peget i retning af en positiv start, idet de amerikanske aktiemarkeder lukkede med stigninger onsdag, og både europæiske og amerikanske aktiefutures havde indikeret plusser torsdag morgen.

Vestas blæser frem

Herhjemme er der især fokus på de regnskabsaktuelle virksomheder, hvor vindmøllemageren Vestas har lagt sig i spidsen med en stigning på 12,1 pct. til 546,50 kr. Det følger efter et regnskab for andet kvartal, hvor selskabet mere eller mindre overrasker positivt over hele linjen og har valgt at opjustere sine forventninger til 2016 og desuden indleder et aktietilbagekøbsprogram på 400 mio. euro - svarende til knap 3 mia. kr.

"Det er et meget stærkt regnskab, hvor Vestas blæser fra alle forventningerne og leverer bedre end ventet på alle parametre. Jeg kan ikke finde et eneste hår i suppen," siger Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker hos Alm. Brand Markets.

Også Jyske Bank har været på banen med sit regnskab for andet kvartal, og efterfølgende stiger aktien med 4,1 pct. til 289,80 kr. Banken er kommet ud af andet kvartal med et overskud før skat på 1024 mio. kr. mod et overskud før skat på 1301 mio. kr. i samme periode sidste år.

Regnskabet overrasker med positive nedskrivninger og en melding om, at fusionen med BRF er gennemført halvandet år før tid og til en pris på 110 mio. kr. mod ventet 100-150 mio. kr.

 

Vestas starter aktietilbagekøbsprogram på tre mia.

Bank: Vestas-aktie bør brage til vejrs efter superstærke tal

Vestas leverer nyt kanonregnskab

Australien og Kina på kollisionskurs

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs