EnergiWatch

Vestas leverer nyt kanonregnskab

Vindmølleproducenten opjusterer forventningerne til året efter at være gået markant frem på såvel omsætning som profitmargin, der ligger langt over det udmeldte for året.

Foto: EnergiMidt

Det går overraskende godt for Vestas. Omsætningen i årets andet kvartal var med 2.557 mio. euro næsten 50 pct. højere end samme periode sidste år, mens indtjeningen med en ebit-margin før særlige poster voksede med 254 mio. euro til 399 mio. euro. Det giver en profitmargin på 15,6 pct., hvilket er langt over såvel analytikernes som Vestas' egne forventning for året.

Konsekvensen er, at den opjustering, mange har ventet ville komme i år – men som de fleste spåede først ville ske i forbindelse med tredjekvartalsregnskabet – bliver en realitet allerede nu.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs