EnergiWatch

Acciona genovervejer amerikansk børsnotering

Spaniernes vindmølleforretning kan komme på amerikanske hænder med løbende udbetaling af udbytte, skriver Bloomberg.

Foto: Acciona

Vestas' spanske konkurrent Acciona genovervejer i øjeblikket, hvorvidt selskabets grønne energiaktiver skal børsnoteres i USA eller ej.

Private equity-firmaet KKR & Co. købte i juni 2014 en tredjedel af aktierne i Accionas portefølje af grønne energiaktiver uden for Spaniens grænser - hovedsageligt vindmøller og solceller - for 417 mio. euro, og planen var dengang, at aktiverne skulle sælges til amerikanske investorer ved hjælp af en børsnotering.

Idéen var at lave et såkaldt yieldco-selskab, der har vundet frem i de seneste år. Et yieldco-selskab fungerer på den måde, at de løbende pengestrømme fra eksempelvis vindmøller udloddes til aktionærerne som udbytte.

På den måde fungerer de en smule som obligationer, der løber lige så længe, som aktiverne snurrer penge hjem.

Ifølge Bloomberg planlægger Acciona, der er en stor spansk industrigruppe, som også producerer vindmøller, fortsat at børsnotere sine energiaktiver, men nu er blikket tilsyneladende rettet mod Europa.

Det skyldes, at de stabile pengestrømme fra vindmøller og solceller er i høj kurs i Europa, da pensionsselskaber og investorer generelt døjer med pauvre afkast på obligationer.

Ifølge Bloomberg var det oprindelig meningen, at det kun var Accionas udenlandske aktiver, som skulle børsnoteres, men nu arbejdes der angiveligt også med de spanske aktiver, der udgør mere end halvdelen af porteføljen, men har tabt en del værdi, fordi den spanske regering har forringet vilkårene for grønne energikilder med tilbagevirkende kraft.

Sydbank: Ekstremt godt nyt om Mexico-projekt

Vestas' mexicanske kæmpeprojekt tilbage på sporet

Acciona vinder stor mexicansk ordre

Vestas overgik konkurrenter med længder i første kvartal

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs