EnergiWatch

Acciona vinder stor mexicansk ordre

Med ny ordre på 129MW nærmer Vestas-rivalen sig salg for 1GW i Mexico.

Foto: Acciona

Møder man en mexicaner med 43 vindmøller stykket lidt af vejen, så er det formentlig Accoinas seneste kunde. Den spanske vindmølleproducent meddeler således, at den har solgt netop det antal AW125/3000 turbiner til i alt 129MW til et mexicansk projekt, men uden at oplyse om køberens navn eller hjemsted. Men med en rotordiameter på 125 meter bliver de dog svære at skjule på sigt.

"Vi er meget glade for fortsat at øge vores ordreportefølje i Mexico med nye kunder, og dette bekræfter den stigende interesse for vores AW3000-turbine," siger Acciona Windpowers direktør, José Luis Blanco ifølge renews.biz.

I forvejen er spanierne stærkt kørende i Mexico. Producenten har i forvejen leveret til to vindmølleparker i delstaten Nuevo León og yderligere en i Oaxaca, og med den nye ordre når Acciona op på et samlet salg på 988,5MW til landet.

Mexico har som emerging marked med planer om flerdobling af vindkapaciteten været uhyre ombejlet i de seneste år. Foruden Acciona er også Gamesa, Alstrom og naturligvis Vestas aktive i det latinamerikanske land, lige som kinesiske Envision Energy sidste år indgik en strategisk vindalliance med den mexicanske bank, Banco Interacciones.

For Vestas har Mexico dog ikke altid været et let sted af befinde sig. Allerede for flere år siden modtog selskabet en ordre på 396MW, hvor opførelsen efter planen skulle begynde i 2012, men projektet på 126 møller har kontinuerligt rendt hovedet mod diverse mure og er fortsat ikke effektueret.

Kinesisk vindkæmpe møver sig ind i Mexico

Siemens' finansfolk ser "utrolig upside" i Mexico

Gamesa rejser 1,7 milliarder

Acciona løber med 252 MW-ordre i Mexico

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs