EnergiWatch

Sydbank: Ekstremt godt nyt om Mexico-projekt

Finansieringen af det store mexicanske Vestas-projekt, Mareña, går fremad, og det er "super" for den danske vindproducent, mener Sydbank-analytiker.

Eksport Kredit Fonden regner med, at finansieringen af det store mexicanske Vestas-projekt, Mareña, falder på plads i 2015.

Projektet har en værdi i underkanten af tre mia. kr., men projektet har været udskudt på grund af modstand i lokalbefolkningen. Nu er det fundet et nyt sted at opføre møllerne, og dermed ser det ud til, at det nu endelig kan realiseres.

"Det er super for Vestas, at der er fremdrift. Det er ekstremt godt nyt, at der inden for det næste år kan være 400 megawatt på vej på indtægtskontoen," siger Jacob Pedersen, Vestas-analytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Mareña-ordren, på 396 megawatt, blev offentliggjort tilbage i 2012, og den er stadig på Vestas' bøger. Flere analytikere har imidlertid tidligere stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt projektet nogensinde ville blive realiseret.

"Jeg regner ikke med, at der bliver problemer, udover hvad vi allerede har set," siger Jacob Pedersen.

Han forventer, at pengene tidligst ruller ind på Vestas' konto i 2016.

"Kommer det i 2016, er det bare en kærkommen overraskelse, men det er jeg ikke sikker på med den kompleksitet, der indtil nu har været i det projekt."

Eksport Kredit Fonden, der stiller med en garanti på 1,5 mia. kr. til Mareña-projektet, fortæller til Ritzau Finans, at finansieringen forventes at falde på plads i år.

"Når vi siger til dig, at det er i år, så føler vi os ret sikre. Ellers ville vi sige noget mere forsigtigt. Vi mener, at det er realistisk," siger chefkonsulent Ole Lindhardt.

Vestas vil ansætte i Danmark igen

Vestas henter erstatningsprojekt for kuldsejlet Mareña-park

Siemens' finansfolk ser "utrolig upside" i Mexico

Gamesa napper 290 amerikanske megawatt

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs