Verdens største møllepark får vigtigt grønt lys

3.000 megawatt vindmøllepark i Wyoming er med stemmerne 7-0 godkendt af industrimyndighed. Siemens og Vestas er i spil.
Familien Anschutz har tjent milliarder på olie og gas. Nu skal der også tjenes penge på vindmølleprojekter i kæmpeskala. | Foto: LM Wind Power
Familien Anschutz har tjent milliarder på olie og gas. Nu skal der også tjenes penge på vindmølleprojekter i kæmpeskala. | Foto: LM Wind Power

Oliemilliardæren Philip Anschutz har tjent milliarder på olie og gas, og snart kan de blive brugt på vindmøller.

Industrimyndigheden i Wyoming har med stemmerne 7-0 godkendt, at parkerne Chokecherry og Sierra Madre - på hver op til 1.500 megawatt og 1.000 vindmøller i alt - kan blive bygget.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Det er ikke den sidste godkendelse, de to parker mangler, men nu er alle lokalgodkendelserne på plads, og dermed skrider projektet fremad som planlagt. Indtil videre har man fået grønt lys til alle sine ansøgninger, og det vækker glæde hos Power Company of Wyoming, som Anschutz ejer.

"Det er en afgørende milepæl at få godkendelsen, og det baner vejen for, at os i Wyoming bidrager til statens langsigtede lederskab inden for produktion af kosteffektiv energi til de markeder, der har brug for det. Det er også den sidste ikke-føderale godkendelse, projektet har brug for," siger Bill Miller, CEO hos Power Company of Wyoming, i en meddelelse.

Finansielle muskler på plads

Formelt set falder godkendelsen på plads senest den 21. september, da den skal skrives efter en offentlig høring i Wyoming.

Industrimyndigheden har blåstemplet projektet, fordi man mener, at projektet ikke udgør en trussel mod miljøet, men også fordi man mener, at PCW faktisk har de finansielle muskler til at bygge og dekommissionere de to parker.

De forventes at koste i omegnen af 5 mia. dollar eller ca. 28 mia. kr. og vil blive udstyret med møller fra enten GE, Siemens eller Vestas, der dominerer det amerikanske marked. PCW har tidligere bekræftet, at de tre aktører er spil.

Warren Buffett bag gigantisk Siemens-ordre

Parkerne Chokecherry og Sierra skal finurligt nok opføres i Carbon County (Kulstof-amtet) i Wyoming. Landområdet, som har nogle af de bedste vindforhold til lands i verden, er delvist ejet både føderalt, af staten og af The Overland Trail Cattle Company, en stor ranch og jordejer.

Med den seneste godkendelse på plads har PCW ligeledes fået lov til at anlægge en jernbane til transport af møllerne.

Se præsentation af projektet her:

Oliemilliardær opfører 1.000 vindmøller

Vestas i spil til 3.000 megawatt ordre

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også