Warren Buffett bag gigantisk Siemens-ordre

Siemens skal levere 448 møller til fem amerikanske vindmølleparker, som milliardæren Warren Buffett står bag.

De amerikanske Siemens-fabrikker får noget at rive i.

Milliardæren Warren Buffetts energiselskab, MidAmerican Energy, har lagt en kæmpeordre hos vindmølleproducenten, der er næsten dobbelt så stor som selskabets hidtil største ordre på landvindmøller.

Siemens skal levere 448 vindmøller med en samlet kapacitet på 1.050 megawatt - eller hvad der svarer til mere end 2,5 gange Anholt havvindmøllepark - til fem forskellige projekter i Iowa, der skal stå færdige inden udgangen af 2015.

Den Brande-baserede vindmølleproducent har været set som den foretrukne leverandør, fordi MidAmerican - som Buffett ejer gennem det legendariske Berkshire Hathaway - flere gange har gjort brug af Siemens-møller, men også GE og Vestas har tidligere solgt møller til MidAmerican.

Vestas-glade Buffett vil købe billige vindmøller

Vingerne til de mange møller bliver fremstillet på Siemens' fabrik i Fort Madison i Iowa og nacellerne på selskabets fabrik i Hutchinson i Kansas, skriver Iowa-avisen Des Moines Register. Siemens får desuden en serviceaftale.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Vindmøllerne er Siemens' 2,3 MW G2-platform, og de bliver opstillet i fem forskellige projekter.

MidAmerican har indgået en aftale med Invenergy om at købe det 500 MW store Highland-projekt i O'Brien county og en aftale med EDF Renewable Energy om det 250 MW Lundgren-projekt i Webster county.

Dertil kommer to projekter, som RPM Access står bag (138,8 MW og 117 MW) foruden en udvidelse af MidAmerican Energys Vienna-vindpark, som får tilføjet møller med en samlet kapacitet på 44,6 MW.

I alt giver det en samlet effekt på 1.000 megawatt.

"Ikke alene vil projekterne skabe jobs og udvikle staten økonomisk, de vil styrke MidAmerican Energy's renewables-portefølje," siger Bill Fehrman, selskabets CEO.

MidAmerican er Iowas største energiselskab og begyndte at bygge vindmølle-projekter i 2004. Til dato har selskabet installeret 1.267 møller i Iowa, hvilket gør Buffetts energiselskab til det selskab med den største portefølje af vind i USA, når Iowa-projekterne er færdige.

Warren Buffet planlægger én GW vind i Iowa

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også