Vestas i spil til 3.000 megawatt ordre

Et enormt landmølleprojekt i USA skal beslutte, hvem der skal levere de op til 1.000 vindmøller.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Et vindprojekt af den anden verden er undervejs i den amerikansk stat Wyoming, og her er selskaber som Vestas og Siemens i spil som mulige hovedrolleindehavere.

De 3.000 megawatt, som selskabet Power Company Wyoming står bag, skal fordeles på projekterne Chokecherry og Sierra Madre Wind, som kommer til at koste mere end 5 mia. dollar at opføre. Lidt mindre end halvdelen af det forventes at blive brugt på op til 1.000 vindmøller på maksimalt 3 megawatt.

"Vi evaluerer teknologier fra en række leverandører, herunder Vestas, Siemens, GE og andre. Den endelige møllemodel vil blive valgt tættere på konstruktionsdatoen, og vores nuværende tidsplan for tilladelser og konstruktion estimerer, at der vil påbegyndes installation af de første møller i 2016-17-tidshorisonten. Hver mølle vil have en kapacitet på op til 3 megawatt," siger Kara Choquette, kommunikationschef for PCW, til Ritzau.

Den hidtil største landmølleordre fra USA er på 1.050 megawatt. Den modtog Siemens sidste år fra det Warren Buffett-ejede MidAmerican Energy Holding, der siden har skiftet navn til Berkshire Hathaway Energy.

Obama siger ja tak

Den amerikanske oliemilliardær Philip Anschutz står bag Chokecherry og Sierra Madre Wind, som møder opbakning fra øverste hylde i USA.

"Der er ingen tvivl om, at det her projekt har potentiale til at være et eksempel til efterfølgelse for vores land. Præsident Obama har udfordret os i sin tale til nationen til at tillade 10.000 megawatt vedvarende energi inden udgangen af året - nok til at opfylde behovet i mere end 3 mio. hjem - og i dag lever vi op til det løfte," lød det i 2012 fra USA's indenrigsminister Ken Salazar, da planerne om projektet blev offentliggjort.

Den sidste ansøgning er netop sendt afsted til de statslige myndigheder, og der vil inden for fire måneder være endelig afklaring om de enorme projekter.

"Vores hold har arbejdet flittigt for at leve op til statens krav til site, også i forhold til at forberede boliger til bygningsarbejderne, søge feedback fra det offentlige gennem en lang række åbent hus-møder og en plan, som adresserer alle punkter i projektets levetid," siger Roxane Perruso, vice president i PCW, i en meddelelse.

Hvis den endelige godkendelse glider igennem, kan opførelsen af det store vindprojekt (se præsentationen i videoen herunder) igangsættes inden årets udgang. Læs mere om projektet her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs