EnergiWatch

Oliemilliardær opfører 1.000 vindmøller

Et vindprojekt med op til 3.000 megawatt i den amerikanske stat Wyoming nærmer sig den sidste godkendelse.

Familien Anschutz har tjent milliarder på olie og gas. Nu skal der også tjenes penge på vindmølleprojekter i kæmpeskala. | Foto: LM Wind Power

Den amerikanske multimilliardær Philip Anschutz har tjent formuer på olie og gas, og en stor del af dem vil han nu bruge på at investere storstilet i vindmøller.

Anschutz står bag Power Company of Wyoming (PCW), der vil opføre vindprojekterne Chokecherry og Sierra Madre Wind i Wyoming. Projekterne kommer til at bestå af op mod 1.000 vindmøller med en samlet kapacitet på 3.000 megawatt, og de kommer til at koste mere end 5 mia. dollar at bygge. Opførelsen skal foregå i to faser på hver 1.500 MW, og allerede nu er mange af godkendelserne på plads.

Ørnedrab koster energiselskab millioner

Den sidste ansøgning er netop sendt afsted til de statslige myndigheder, og der vil inden for fire måneder være endelig afklaring om de enorme projekter.

"Vores hold har arbejdet flittigt for at leve op til statens krav til site, også i forhold til at forberede boliger til bygningsarbejderne, søge feedback fra det offentlige gennem en lang række åbent hus-møder og en plan, som adresserer alle punkter i projektets levetid," siger Roxane Perruso, vice president i PCW, i en meddelelse.

Obama bakker op

Projekterne, som pudsigt nok skal opføres i Carbon County (kulstof-amtet), vil koste omkring 5 mia. dollar eller godt 27 mia. kr., og møllerne vil dække strømbehovet i mere end en million husholdninger.

Vindforholdene i Carbon County skal angiveligt være de bedste i verden, og det er netop også en af årsagerne til, at projektet møder stor opbakning fra øverste hylde i det politiske USA.

Tilmeld dig gratis nyhedsbreve fra EnergiWatch her

"Der er ingen tvivl om, at det her projekt har potentiale til at være et eksempel til efterfølgelse for vores land. Præsident Obama har udfordret os i sin tale til nationen til at tillade 10.000 megawatt vedvarende energi inden udgangen af året - nok til at opfylde behovet i mere end 3 mio. hjem - og i dag lever vi op til det løfte," lød det i 2012 fra USA's indenrigsminister Ken Salazar.

Hvis den endelige godkendelse glider igennem, kan opførelsen af det store vindprojekt (se præsentationen i videoen herunder) igangsættes inden årets udgang. Læs mere om projektet her.

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs