Siemens bekræfter historisk Buffett-ordre

Mølleproducenten fra Brande har solgt 1.050 megawatt til amerikanske MidAmerican Energy.

Siemens bekræfter, at man har modtaget en historisk stor ordre fra amerikanske MidAmerican Energy - milliardæren Warren Buffetts energiselskab.

Warren Buffett bag gigantisk Siemens-ordre

EnergiWatch skrev allerede i november måned, på baggrund af en meddelelse fra MidAmerican, at ordren var i hus, men mølleproducenten fra Brande har først selv i dag bekræftet de i alt 1.050 megawatt (MW), som desuden omfatter en service- og vedligeholdelsesaftale.

"Den nye ordre fra MidAmerican Energy understreger, at vi er en af de førende leverandører i det amerikanske vindkraft marked," siger Markus Tacke, CEO for Wind Power divisionen hos Siemens Energy i en meddelelse.

Warren Buffett ejer MidAmerican Energy gennem investeringsselskabet Berkshire Hathaway. Inden den nye ordre fra Buffett og co. havde Siemens allerede solgt i alt 1.200 MW.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Fem projekter

Vingerne til de mange møller bliver fremstillet på Siemens' fabrik i Fort Madison i Iowa og nacellerne på selskabets fabrik i Hutchinson i Kansas.

Vindmøllerne er Siemens' 2,3 MW G2-platform, og de bliver opstillet i fem forskellige projekter.

MidAmerican har indgået en aftale med Invenergy om at købe det 500 MW store Highland-projekt i O'Brien county og en aftale med EDF Renewable Energy om det 250 MW Lundgren-projekt i Webster county.

Det er Siemens-møllen SWT-2.3-108, som Warren Buffett har købt stort ind af. Her ses den opsat i Østrig. Foto: Siemens

Dertil kommer to projekter, som RPM Access står bag (138,8 MW og 117 MW) foruden en udvidelse af MidAmerican Energys Vienna-vindpark, som får tilføjet møller med en samlet kapacitet på 44,6 MW.

Siemens indtog i 2012 andenpladsen i USA efter GE men foran Vestas på tredjepladsen. Det samlede amerikanske marked var på i alt 11.623 MW.

Buffett skyder 20 mia. i haltende oliekæmpe

Vestas-glade Buffett vil købe billige vindmøller

Buffett: Kullets død stærkt overdreven

Warren Buffett køber energiselskab for 32 mia. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter