EnergiWatch

Kæmpe solprojekt i nye problemer

Problemerne hober sig op for Danske Solhaver, skriver Børsen.

Det er planen at fordele 191 megawatt-solceller på 475 andelsejede anlæg. | Foto: Falck Renewables

Rekordprojektet Danske Solhaver har ikke styr på de afgørende kommunale godkendelser, skriver Børsen.

Ifølge Børsen har størstedelen af de 61 kommuner, som folkene bag Danske Solhaver vil opføre solprojektet i, slet ikke modtaget nogen ansøgninger om godkendelse. Planen med projektet er at opføre 475 andelsejede solcelleanlæg med en samlet kapacitet på 191 megawatt på tværs af Danmark.

Enormt dansk solprojekt i modvind

Nyheden om de manglende ansøgninger kommer efter, at Danske Solhavers egne juridiske rådgivere har sået tvivl om, hvorvidt projektet er berettiget til den støtte på 1,2 mia. kr., som ophavsmændende Mikkel Palsby og Niels Holck regner med.

Nyt solcelleprojekt kan sprænge støtteordning

Gennemføres projektet rammer udbygningen af sol mod 2020 910 megawatt, og det er 110 megawatt mere end de 800 megawatt, politikerne har afsat penge til. Da det blev lanceret i midten af marts sagde energi- og klimaminister Rasmus Helveg Petersen (R), at det var "vanskeligt at forholde sig til projektet".

Hos Enhedslisten møder projektet opbakning hos energiordfører Per Clausen. Han mener, at pengene bør tages fra andre områder - eksempelvis biogas - hvis finansieringen til projektet ikke er til stede i budgettet.

Støtteparti vil skære støtte til biomasse og biogas

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Kommunale soldrømme lider stort knæk

Solcellefirma anker afgørelse om tariffer

Nu bliver det dyrere at være solcelleejer

Solcellefirma: Det svarer til dummebøder

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs