EnergiWatch

Vestas fik god bid af østrigsk vindmarked

Markedet for vind i Østrig slog alle rekorder i 2013 - Vestas fik en markedsandel på 11 procent.

Foto: Colourbox

Det østrigske vindmøllemarked satte i 2013 rekord med en nyopsætning af møller med en kapacitet på 309 megawatt. Det viser tal fra fra den østrigske vindmølleforening IG Windkraft, som blev præsenteret torsdag. Vestas leverede 11 pct. af møllerne til Østrig.

"For andet år i træk blev der installeret mere vindenergikapacitet end nogensinde før, siger Stefan Moidl, som er chef for IG Windkraft, i forbindelse med præsentationen.

Vestas-kunde opkøber stort projekt i USA

Han tilskriver udviklingen den støtteordning, der blev vedtaget med effekt fra 2012, og førte til opsætning af 296 megawatt i 2012. I år er der udsigt til yderligere installationsvækst med en ventet idriftsættelse af møller med en kapacitet på 380 megawatt.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Enercon i front

Efter rekordopsætninger de sidste to år har den akkumuleret opsatte kapacitet nået 1684 megawatt fordelt på 872 møller. Vindenergi dækker dermed 5,8 pct. af det østrigske strømforbrug, ifølge vindforeningens tal.

Den dominerende leverandør af møller til Østrig er tyske Enercon, der i 2013 stod bag 70 pct. af de 113 opsatte møller. Vestas leverede 11 pct. og Repower 18 pct. Af alle opsatte møller i landet har Vestas leveret 28,7 pct. og Enercon 57 pct.

Vestas' kæmpemølle får vinger i weekenden

Den østrigske regering annoncerede ifølge Recharge nye feed-in tariffer i december, således at vindenergiinstallationer opnår 0,0936 euro per kilowatt time produceret vindenergikapacitet i 2014 og 0,0927 per kilowatttime i 2015.

Analyse forudsiger eksplosiv vækst i offshore-vind

Mere fra EnergiWatch

Niras opruster grønt marked med ny direktør

Til at lede den grønne energiomstilling ansætter Niras kemiingeniør med speciale i Power-to-X og grønne brændstoffer Thomas Vadum la Cour. Han kommer fra stilling i Haldor Topsøe.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs