EnergiWatch

Vestas-kunde opkøber stort projekt i USA

Energiselskabet EDF, som Vestas har en stor rammeaftale med, har netop overtaget et stort projekt i Texas.

EDF-ejede vindmøller i Texas, USA.

Det store franske energiselskab EDF har netop overtaget et projekt på 194 megawatt (MW) i staten Texas i USA, og det skaber formentlig glæde hos Vestas i Aarhus.

For selv om det var Siemens og GE, der leverede vindmøller til de første to faser af Spinning Spur-projektet, så sikrede det danske vindselskab sig nemlig en rammeaftale på hele 1.174 MW med det franske selskab i løbet af 2013.

Det skete i forbindelse med, at det franske selskab købte Vestas-møller for 300 MW til to projekter i USA.

Vestas' kæmpemølle får vinger i weekenden

Vestas populære i Texas

Nu har EDF altså sikret sig et nyt projekt med navnet Spinning Spur 3, som har en planlagt kapacitet på 194 MW og skal opføres i staten Texas, hvor flere Vestas-møller allerede nu snurrer - og flere allerede er bestilt.

Alene i 2013 modtog Vestas syv ordrer fra USA, der sikrede danskerne aftaler om levering af hele 1.370 MW. Aftaler indeholder rammeaftaler, der sikrer Vestas op mod 2.300 MW.

Flere af møllerne er bestilt til projekter i netop Texas, der har en stor olie-historie, men ikke desto mindre er en af de mest vindglade stater i USA.

Texas-projekt bag stor juleordre til Vestas

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Store planer i Texas

Udviklerne bag projektet har sikret sig PPA-aftaler (Power Purchase Agreement), som sikrer en fast pris for vindenenergien i en årrække. EDF forventer, at projektet går i drift inden udgangen af 2015.

"Vi er glade for at tilføje Spinning Spur 3 til vores voksende vind-portefølje i Texas, som vi forventer at øge til 1 GW installeret kapacitet ved udgangen af 2015," siger Ryan Pfaff, EDF's executive vice president for vedvarende energi, i en meddelelse.

EDF har købt projektet af Cielo Wind.

Endnu en kæmpe ordre til Vestas i USA

Vindmølle i brand hele natten

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs