Nykredit: Vestas-udbytte kan komme på tale i 2014

Hvis Vestas fortsætter udviklingen, er det ikke urealistisk med udbytte-betalinger til aktionærerne allerede i 2014, lyder det fra Nykredit.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
/ritzau/FINANS

Holder Vestas fast i den opadgående retning, der har været kendetegnende i dele af 2013, så begynder der at kunne være mulighed for, at vindmølleproducenten vil til at udbetale udbytte. Det bliver dog ikke i det kommende regnskab i starten af februar, at der bliver åbnet for posen.

Det vurderer Vestas-analytiker hos Nykredit Klaus Kehl onsdag over for Ritzau Finans.

Efter at Vestas i mandags opjusterede sine forventninger til frit cash flow for 2013 til omkring 1 mia. euro. mod tidligere 500-700 mio. euro, kommer vindmøllegiganten til at være netto gældsfri ultimo 2013. Vestas' nettogæld lå ultimo 2012 på omkring 900 mio. euro, og med det frie cash flow på 1 mia. euro får selskabet den vej rundt lidt penge på kistebunden ultimo 2013, siger Klaus Kehl.

"Man skal nok ikke forvente, at der kommer betaling af udbytte her for 2013. Men med den udvikling, der har været i cash flowet, så bliver Vestas sådan set gældsfri, og det gør selvfølgelig, at de måske skal til at overveje situationen," lyder det fra Nykredits analytiker.

Hvis Vestas kan holde snuden i sporet i 2014 og levere lidt af det samme, der er set i 2013 med en god indtjening for driften og nogle begrænsede investeringer, så tror Klaus Kehl, at man begynder at nå dertil, hvor der kan begyndes at tale om udbytter.

"Hvis Vestas kan formå at køre videre i 2014 og 2015 med nogle relativt begrænsede investeringer og forhåbentlig se en driftsindtjening, der stiger ret markant, så begynder de at oparbejde cash på balancen. Det er så den del, de kan begynde at udbetale som udbytte," siger Klaus Kehl.

Nykredit har en "outperform"-anbefaling af Vestas-aktien, der i eftermiddagens aktiehandel dykker 4,6 pct. til 188,4 kr. - et tilbagefald efter store stigninger de foregående 10 dage.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr Peak Wind

CIP sigter mod overskudsfordobling i 2023

For abonnenter