EnergiWatch

Analyse forudsiger eksplosiv vækst i offshore-vind

Antallet af havvindmølleparker bliver mangedoblet de kommende år, og markedet vil opleve en årlig vækst på op mod 15 pct. frem mod 2022, fremgår det af ny rapport. Nordsøen vil trække en del stor del af væksten.

De kommende år vil antallet af havvindmølleparker blive mangedoblet. Udviklingen får formentlig selskaber som A2Sea, Swire og Esvagt til at klappe i hænderne, for den skaber selvsagt et stort vækstpotentiale for de danske aktører inden for offshore vind.

En ny rapport lavet af BMT/Navigant for de to danske rederiforeninger, Danmarks Rederiforening og Rederiforeningen af 2010, kortlægger det globale omfang og potentiale inden for havvindmøller og viser, at markedet frem mod 2022 vil opleve en årlig vækst på mellem 13,1 pct. og 15,4 pct., mens den samlede globale energiproduktion fra havvindmøller vil vokse fra 5,1 gigawatt (GW) ved udgangen af 2012 til omkring 80 GW i 2022.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs