EnergiWatch

DONG og Siemens sprøjter millioner i nyt A2Sea-fartøj

Ejerne af A2Sea, DONG Energy og Siemens Wind Power, har tilført selskabet 254 mio. kr.

A2Sea, der ernærer sig ved at opstille vindmøller på havet, har fået tilført frisk kapital.

DONG Energy og Siemens Wind Power, der ejer selskabet i en 51/49-konstruktion, har sprøjtet 254 mio. kr. i A2Sea, så selskabet kan færdiggøre et nyt specialfartøj, der skal håndtere de evigt voksende møller.

"Vi ser det som vigtigt, at vi er inde som ejere og investorer i selskabet for at sikre, at selskabet fastholder sin førerposition og udvikler sig," siger Michael Hannibal, direktør for Siemens Wind Power til Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Han fortæller, at et salg af sin ejerandel i A2Sea vil være oplagt for Siemens på længere sigt, men at det kræver den rigtige køber. Det er heller ikke nødvendigvis sådan, at fordi DONG sælger sin andel, så vil Siemens også per automatik ud af selskabet.

A2Sea har opstillet halvdelen af alle opsatte vindmøller på havet, men selskabet har oplevet en kraftigt stigende konkurrence i de senere år, hvor flere selskaber og installationsfartøjer er kommet til. A2Seas nuværende kronjuvel, installationsfartøjet Sea Installer, blev leveret i 2012 og kostede i omegnen af én mia. kr.

Ordrestrømmen på havvindmøller luner hos A2Sea

DONG-boss: Nye tyske mål er solide

A2Sea: Havmøllemarkedet mister pusten

A2Sea: Vi sælger os på viden og erfaring

Mere fra EnergiWatch

Niras opruster grønt marked med ny direktør

Til at lede den grønne energiomstilling ansætter Niras kemiingeniør med speciale i Power-to-X og grønne brændstoffer Thomas Vadum la Cour. Han kommer fra stilling i Haldor Topsøe.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs