Vestas-glade Buffett vil købe billige vindmøller

Warren Buffett har fået lov til at opføre 656 vindmøller i Iowa. Mangemilliardæren har tidligere købt stort ind hos både Vestas og Siemens.

Warren Buffett elsker at tjene penge, og pressede producenter og billige vindmøller er én måde at gøre det på.

Mangemilliardærens energiselskab MidAmerican Energy har af myndighederne i Iowa fået lov til at opstille 656 møller med en samlet effekt på 1.050 MW i den blæsende stat.

Planerne blev annonceret tilbage i maj, men myndighederne har først nu godkendt Buffetts planer om at opføre vindmøllerne, der kommer til at stå i amterne Grundy, Madison, Marshall, O’Brien og Webster.

Warren Buffet planlægger én GW vind i Iowa

Vindekspansionen indebærer en potentiel investering på i alt 1,9 mia. dollar eller omkring 10,5 mia. kr. Byggeriet forventes at starte til september, og opsætningen af møllerne skal være færdig inden udgangen af 2015.

Det skriver MidAmerican i en meddelelse.

Lave gaspriser giver billige møller

Buffett, der altid har haft styr på at lave en skilling, burde være i stand til at forhandle en god pris hjem på møllerne, for prisen er faldet kraftigt siden toppen i 2009.

Vindmølleproducenter presses af lave amerikanske gaspriser som følge af al den skifergas, nationen pludselig har fundet, og lave gaspriser betyder lave elpriser.

Det betyder også, at energiselskaberne vil betale mindre for vindmøller end tidligere, hvor strømprisen var højere, og det mærker producenterne, der samtidig kæmper med overkapacitet.

En ny undersøgelse fra Berkeley viser, at prisen pr. installeret kW er faldet til et sted mellem 950 og 1.300 dollar. På toppen, i 2009, var prisen helt oppe på 1.500 dollar.

Billig gas presser prisen på vindmøller i USA

"Vind-ekspansionen vil stabilisere elpriserne på langt sigt for vores kunder," siger Bill Fehrmann, chief executive hos MidAmerican i meddelelsen.

Mulighed for Vestas og Siemens

MidAmerican har ikke offentliggjort, hvem der skal levere møller til projekterne i Iowa, men Siemens har en vingefabrik i Iowa og har scoret flere ordrer fra Buffets energiselskab, der er det amerikanske selskab, der producerer mest vindenergi.

Warren Buffett har 2.285 megawatt vindkapacitet i porteføljen, og mere end 30 pct. af selskabets energiproduktion stammer fra vindmøller.

Tilbage i 2010 leverede Siemens 258 vindmøller til netop MidAmerican.

Også Vestas har vindmøller i Iowa. Tilbage i januar 2013 forlængede Vestas en service- og vedligeholdsesaftale på 121 af sine V82-165 MW møller i staten for de næste tre år, og i december sidste år stod vindmølleparkerne Pinyon Pines Wind I og II - som MidAmerican ejer - klar.

De er udstykket med i alt 100 styk Vestas V90 3 MW-møller.

Sammen med GE er Vestas og Siemens da også de aktører, der sidder altovervejende på det amerikanske marked. Vindtrioen opsatte 70 pct. af den samlede kapacitet i rekordåret 2012, hvor hele 13 gigawatt blev rejst i USA.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter