Buffett: Kullets død stærkt overdreven

USA’s kulforbrug vil falde - men nedgangen vil ske langsomt, og den grønne omstilling vil tage mange år, mener Warren Buffett.

Warren Buffet anses som en af verdens bedste investorer nogensinde, og spørger man ham, hvordan USA’s energiforbrug kommer til at se ud i fremtiden, så satser han ikke på, at hverken vedvarende energikilder eller den amerikanske skifergas-revolution vil betyde et hurtigt stop for brugen af kul.

Bloomberg skriver, at rigmanden i weekenden under en indvielse af et nyt forsikringshus, som han ejer, fortalte, at udfasningen af kul kommer til at vare lang tid:

”Kul vil gradvist få en mindre betydning, og selvfølgelig vil der ske et stort skifte, når naturgaspriser er tilstrækkeligt lave,” sagde han.

”Men kulkraftværker producerer omkring 38 pct. af al elektricitet i USA lige nu. Det kan man ikke bare skippe. Det vil tage år og atter år at erstatte. Det vil ske gradvist,” lød det fra Warren Buffett, hvis investorselskab Berkshire Hathaway Inc. ejer energiselskabet MidAmerican Energy Co., der i 2012 genererede 45 pct. af sin produktion via kul.

Selskabet har dog tidligere annonceret planer om at stoppe kulforbrændningen på fem værker, ligesom det har oplyst om kommende investeringer for 1,9 mia. dollar i vindmølleparker.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Så imponerende er DONG's frasalg heller ikke

Haldor Topsøe skal forvandle gas til benzin

Vattenfall-nedskrivning skuffer analytiker

Vattenfall tager kæmpenedskrivning på kraftværker 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også