EnergiWatch

Warren Buffett køber energiselskab for 32 mia. kr.

Den amerikanske mangemillliardær og investorlegende Warren Buffet har købt det bæredygtige energiselskab NV Energy.

Den amerikanske investeringsgigant Berkshire Hathaway, bygget op og styret af investor-legenden Warren Buffett, har anskaffet sig endnu et stort selskab i en handel til 5,6 mia. dollar eller ca. 32 mia. kroner.

Det skriver Financial Times.

Warren Buffet planlægger én GW vind i Iowa 

Sidste gang, Buffett trak overskrift med en handel, var det med købet af ketchupfabrikanten Heinz. Denne gang drejer det sig om det bæredygtige energiselskab NV Energy fra Nevada.

- Det er en anskaffelse, der passer rigtig godt til Berkshire Hathaway, og vi er rigtig glade for at kunne lave en langsigtet investering i Nevadas økonomi, udtaler Warren Buffett, ifølge Financial Times, i en pressemeddelelse om opkøbet. Samtidig benyttede Buffett lejligheden til at rose ledelsen i NV Energy, som han mener har gjort et fantastisk stykke arbejde.

Warren Buffet afviser interesse i kinesiske Suntech 

Overtagelsen af NV Energy sker gennem Berkshires datterselskab MidAmerican Holdings, der leverer elektricitet og gas til omkring 7 millioner kunder i det amerikanske Midtvesten, og som derudover har adskillige bæredygtige energiprojekter på den amerikanske østkyst.

NV Energy, der har 1,3 mio. gas og elektricitets-kunder i Nevada og de omkringliggende stater, har også aktiviteter indenfor bæredygtig energi i form af sol og vindenergi. Dermed styrker opkøbet MidAmerican Holdings position på det voksende marked for alternativer til olie og gas.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs