EnergiWatch

Vindmøller står i vejen for skibstrafikken

Det bliver stadigt mere udfordrende at færdes på verdenshavene, hvor antallet af vindmøller og offshore-aktiviteter hele tiden stiger. Et EU-direktiv skal sikre, at der i fremtiden er plads til alle. Rederiforeningen er positiv.

Et voksende antal vindmøller på større dybder og en stigning i offshore-aktiviteterne udfordrer sejladsen på blandt andet Nordsøen. Et nyt EU-direktiv kræver øget planlægning af havarealerne, så der også i fremtiden er plads til både lystsejlads, naturbeskyttelsesområder og havneudvidelser.

EU-direktivet forventes at træde i kraft i slutningen af 2014, og i Danmarks Rederiforening er man positiv over for tiltaget, der kan være med til at sikre branchens arbejdsplads i fremtiden.

”Direktivet er nødvendigt, da det vil bidrage til en øget koordinering og forudsigelighed for fremtidens aktører på havet. I den forbindelse er det afgørende for vores medlemmer, rederierne, at de også for fremtiden kan følge deres naturlige sejlruter,” siger Danmarks Rederiforenings offshoremedarbejder, chefkonsulent Hilmar Eliasen i en meddelelse.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Lindø klar til produktion af Vestas' kæmpemølle

Gigantisk vindprojekt bremset af sjælden fugl 

”Ud over brændstof- og tidsaspekterne, er der det særlige forhold ved arbejdet med havvindmøller, at vejrforholdene og bølgehøjden er så afgørende. Vinduet, man fartøjerne kan arbejde i, er allerede lille og skal nødig blive mindre ved at bevægeligheden indskrænkes,” tilføjer han.

Senest har rederiforeningen deltaget i en temadag, som blev afholdt af Dansk Selskab for Marinbiologi og Naturstyrelsen, og her blev det blandt andet drøftet, hvordan koordineringen af havnearealerne skal foregå.

Dom øger erstatning for vindmøller

DONG nærmer sig britisk megaprojekt

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs