EnergiWatch

DONG nærmer sig britisk megaprojekt

Det 1,2 GW store havvindmølleprojekt i Hornsea-zonen er nu nået forbi endnu en forhindring. Endelig godkendelse forventes i 2014. 

Foto: London Array

Den danske energikoncern DONG er kommet tættere på endnu et britisk offshore-eventyr.

Selskabet, der i forvejen er involveret i bl.a. verdens største havvindmøllepark London Array, er kommet et skridt tættere på nye parker ud for de britiske øer.

Det 1,2 GW store Hornsea-projekt, som DONG ejer en tredjedel af, er blevet godkendt af det britiske Planning Inspectorate til at gå videre i en undersøgelsesproces, skriver nyhedssitet Business Green.

DONG afviser tysk Vestas-flirt 

En anbefaling fra samme organ, som er en slags styrelse for infrastruktur og energi, samt en endelig godkendelse fra staten forventes at kunne falde på plads i slutningen af næste år, skriver sitet, hvorefter installationen af de mange vindmøller begynde.

DONG Energy købte sig i 2011 ind i projektet , der svarer til 2,5 gange det nye Anholt Havmølleparks størrelse.

DONG har ejerskabet sammen med SMart Wind, som er et 50/50 joint venture mellem Mainstream Renewable Power og Siemens’ Financial Services Unit.

Købesummen for til de såkaldte Heron Wind og Njord-offshoreparker i Hornsea-området lød i 2011 på ca. 15 mio. pund.

Desuden indebar aftalen en forkøbsret til DONG på de resterende 66,7 pct. af aktierne, ligesom DONG også sikrede sig forkøbsret til yderligere 1 GW i Hornsea-zonen.

Offshoreparkerne skal ligge 103 km ud for Yorkshire coast.

Hornsea er én af 9 zoner, der er under udvikling i havet omkring Storbritannien  som led i 3. runde udbudt af The Crown Estate.

 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

DONG åbner for Siemens-rivaler til tysk megapark  

Analytiker: Skrabet kinesisk ordre til Vestas  

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs