Amerikansk gigantordre til Vestas

Vestas har sikret sig en ordre på 400 MW til Duke Energy i USA. Dermed har selskabet endelig fået hul på det amerikanske marked.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Vestas har nu for alvor fået et gennembrud på det amerikanske marked med en gigantisk ordre til  Duke Energy Renewables på 200 af selskabets V110 møller samt en treårig serviceaftale.

Møllerne skal opstilles i Texas under projekterne Los Vientos III og Los Vientos IV.

Tyfon blæser Vestas-møller omkuld

Leveringen vil begynde i første halvdel af 2014 og møllerne vil være blive sat i drift i 2015 og 2016, oplyser Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

Vestas sætter ikke beløb på ordrens værdi - men baseret på kendte priser i markedet, er det ikke urealistisk, at ordren kan have en værdi på omkring tre milliarder kroner.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tidligere Vestas-boss som køber

Med den amerikanske ordre booster Vestas sine ordrebøger for 2013 betragteligt. Ordren udgøre over 10 procent af de hidtil bekræftede ordre i Vestas i år - selskabet har med ordren i dag offentliggjort ordrer for samlet 3356 MW. Den amerikanske ordre er den hidtil største enkeltstående ordre for Vestas i 2013. En canadisk ordre på 299 MW stod for rekorden indtil i dag.

Sydbank: Ny Vestas-ordre "forrygende" 

Ordren er også et vigtigt gennembrud for Vestas i USA, hvor 2013 ellers har budt på ganske få ordre hidtil. Vestas havde før ordren i dag kun annonceret betillinger på 140 MW i USA - bestillinger der kom fra tidligere indgåede rammeaftaler. Med dagens aftale har Vestas altså tæt på firedoblet ordrebeholdningen i USA i 2013.

Vestas-aktionærer fejrer ordre i USA

Duke Energy må formodes at have et ganske godt kendskab til Vestas. Selskabet udpegede i 2010 Tony Dorazio til vice-direktør for vindenergiudvikling. Tony Dorazio kom fra et tidligere job som vicedirektør i Vestas' amerikanske hovedkvarter.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også