Vestas-aktionærer fejrer ordre i USA

Vestas-aktien kravler op efter ordre-udmelding i USA.
RITZAU FINANS

Vestas-aktionærerne fejrer fredag den første vindmølleordre fra USA i halvandet år. Et kursfald på lige over 2 pct. inden meddelelsen ramte fondsbørsen klokken 9.31.22 er blevet vekslet til en lille stigning på 0,3 pct. til 123 kr.

Vestas på vej med megaordre i USA 

Stigningen løber dermed samlet op i 2,4 pct.

Det danske vindmølleselskab har landet en ordre på 80 megawatt (MW) fra elselskabet EDF Renewable Energy til et projekt i USA. Sammen med ordren følger en rammeaftale på op til 750 MW.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Der er tale om en bestilling på Vestas' V100-møller på 2 MW hver, der skal leveres i 2014 og 2015, og sammen med aftalerne følger en seksårig service- og garantiaftale i Vestas' dyreste prisklasse, AOM 5000.

Ordren er den første, Vestas har offentliggjort til USA siden februar 2012. Op til nytåret 2012-13 begyndte ordrestrømmen at tørre ind på det amerikanske marked på grund af udløbet af den vigtige PTC-støtteordning. Ordningen er dog siden blevet forlænget, og i de seneste måneder er ordrerne begyndt at rulle igen, hvilket nu også rammer Vestas.

Analytiker: Vestas skal nok få kæmpekontrakt 

Rammeaftalen med EDF på op til 750 MW lægger sig op ad en tidligere rammeaftale mellem de to selskaber, der blev annonceret i sommeren 2011. Her forpligtede EDF sig blandt andet til at købe Vestas-møller til minimum 30 pct. af sine onshore-vindmølleprojekter i USA i 2012 til 2014.

/ritzau/FINANS

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også