Sydbank: Ny Vestas-ordre "forrygende"

Med en ny kæmpe ordre i USA står Vestas nu meget stærkere, vurderer Sydbank.
Anders Runevad, ny CEO i Vestas, kan tillade sig at være tilfreds med salget i USA, vurderer Sydbank.
Anders Runevad, ny CEO i Vestas, kan tillade sig at være tilfreds med salget i USA, vurderer Sydbank.
AF RITZAU FINANS

Vestas har landet endnu en ordre i USA, og det vækker stor begejstring hos Sydbanks Vestas-analytiker, Jacob Pedersen, som peger på, at den dansk vindmølleproducent ser ud til at fæstne sin position som den næststørste aktør på det amerikanske marked.

"Det er forrygende, intet mindre. Det er med til i den grad at styrke deres position i USA, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Amerikansk gigant ordre til Vestas

Ordren er på 400 megawatt og er placeret af Duke Energy Renewables til to navngivne projekter. Leverancerne til projekterne påbegyndes i første halvår 2014 og der ventes idriftsættelse i 2015 og 2016.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tegner godt for 2014/2015

I forvejen har Vestas for nylig oplyst om en 400 megawatt ordre fra EDPR, hvilket dog ikke figurerer som en helt ny ordre, idet den er en del af en stor aftale, som Vestas indgik med selskabet i 2010. Men derudover har selskabet i september annonceret en amerikansk rammeordre på 750 megawatt fra EDF og en tilsvarende rammeaftale på 610 megawatt fra RES America.

Tyfon blæser Vestas-møller omkuld

"Lægger man de her 400 megawatt fra Duke Energy oveni plus, at jeg regner med, at de her rammeaftaler i det store hele bliver udnyttet, så er der altså lagt op til et aktivitetsniveau, som bliver ganske pænt for Vestas i 2014 og 2015, siger Jacob Pedersen og fortsætter:

"Jeg vil tro, at man når op over 2000 megawatt til opstilling i de to år, og det vil for mig at se også være med til at fæstne deres position som formentlig den næststørste aktør derovre med en markedsandel på omkring 15 pct."

Udlændinge presser danske topchefer ud 

For knap et halvt års tid siden havde analytikeren regnet med, at Vestas skulle levere omkring 1000 megawatt til det amerikanske marked i 2014.

"Nu ser det ud til, at en stor del af deres leverancer kommer til at strække sig ind i 2015, og at de formentlig med en lille smule held kan komme op a nærme sig 2500 megawatt i leverancer samlet set de to år," siger Jacob Pedersen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også