EnergiWatch

Frasalg øger Vestas' risiko

Når Vestas i stigende grad sælger produktionsfaciliteter fra, bliver det også vanskeligere for selskabet at sikre kvaliteten, lyder det.

Foto: Vestas

Det er ikke uden risiko, at Vestas sælger fabrikker og outsourcer produktionen af visse komponenter til underleverandører.

Men i Vestas' skrøbelige finansielle situation er der ikke meget andet at gøre, lyder det fra analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Brand til Børsen.

"Vestas har produceret en stor del selv for at sikre kvaliteten. Det er der ikke råd til længere, derfor kører man efter at få en fleksibel organisation, der kan klare store udsving i markedet," siger han til avisen," siger han.

Siemens napper tidligere Vestas-chef

En af årsagerne til, at Vestas i mange år har produceret selv, er de garantiforpligtelser, der i en årrække martrerede selskabet efter blandt andet miseren med havmølleparken Horns Rev. Parken oplevede en række tekniske og mekaniske problemer, og arbejdet med at udbedre fejlene kostede Vestas dyrt. Derfor valgte selskabet i stigende grad selv at producere komponenter. Nu er selskabet så inde i en økonomisk strømlining, og det betyder, at der er udsigt til frasalg, og at Vestas fremover må købe flere komponenter på markedet.

Vestas-CFO: Håber at sælge flere fabrikker 

Global forsikringschef for vindkraft hos Codan, Niels Kragelund, siger til Børsen, at vindmøller stadig påfører kunder og producenter uforudsete omkostninger, fordi der i visse tilfælde er for mange fejl på komponenterne.

Lave vindpriser ved stor brasiliansk auktion  

"Jeg har set mindst 25 eksempler på seriefejl i en vindmølletype fra forskellige fabrikanter. Det er en mere alvorlig sag - og dem vil vi helst ikke se igen," siger han til Børsen.

Vestas fortsætter slagsmål trods fyring af Ditlev Engel

 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs