Vestas-CFO: Håber at sælge flere fabrikker

Vestas satser på at sælge flere fabrikker i år, og det vil efter planen reducere medarbejderstaben med 1.000 ansatte.
/ritzau/FINANS

Vestas håber allerede i år at kunne lukke aftaler for frasalg af flere fabrikker som en del af sin omstrukturering og spareplan. Det fortæller finansdirektør Marika Fredriksson fra Vestas på en telekonference.

I 2012 satte selskabet gang i et storudsalg for at mindske både sine faste omkostninger og de penge, selskabet har bundet i mursten og maskineri. Det lykkedes sidste år at sælge tårnfabrikken i Varde, men det er også den eneste succes på den front, Vestas hidtil har meldt ud.

Her er Vestas' nye topchef

Der er dog konkrete forhandlinger i gang med potentielle købere af nogle af Vestas' støberier og maskinfabrikker, afslører selskabet.

"Jeg håber, at vi kan lukke de aftaler i løbet af andet halvår, siger Marika Fredriksson oven på Vestas' halvårsregnskab.

Til gengæld er køberne ikke klar til at betale helt så meget, som Vestas havde regnet med. Derfor er en række fabrikker nedskrevet med 42 mio. euro i værdi i regnskabet.

Frasalgene skal også bidrage til at reducere Vestas' antal medarbejdere, så selskabet opfylder sit mål om at gå fra 17.778 ansatte i starten af i år til højst 16.000, næste gang december bliver til januar.

Vestas-formand: Lønsomhed, lønsomhed, lønsomhed

I andet kvartal steg Vestas' medarbejdertal faktisk, fordi selskabet ansatte flere på tårnfabrikken i Pueblo i USA og øgede antallet af serviceansatte i Tyskland, men der vil ske noget i andet halvår.

"Det vil blive opvejet af yderligere fyringer, hvor vi hidtil har haft fokus på fastansatte medarbejdere (salaried, red.). Vi fortsætter desuden vores ansættelsesstop, og vi fortsætter forhandlingerne om at sælge støberier og maskinfabrikker, siger Marika Fredriksson.

Salget af fabrikker ventes at reducere medarbejderstaben med omkring 1.000 ansatte, oplyser Vestas.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også