Vestas fortsætter slagsmål trods fyring af Ditlev Engel

Vestas-toppen holder fast i, at opgøret med den fyrede finansdirektør, Henrik Nørremark, skal køres helt ud. Et forlig er udelukket.
Ditlev Engel, tidl. Vestas-topchef | Foto: Valdemar Jørgensen
Ditlev Engel, tidl. Vestas-topchef | Foto: Valdemar Jørgensen
AF MICHAEL STENVEI

Det er meldingen fra vindmøllegiganten, selv om den nu fyrede Vestas-topchef Ditlev Engel tegner til at blive en central person i Nørremark-sagen.

"Vestas vil fortsat forfølge Henrik Nørremark-sagen og bakker 100 pct. op om Ditlev Engel i den konflikt," siger Morten Albæk, kommunikations- og marketingdirektør i Vestas.

Nørremark-sagen er en udløber af sidste års overraskende fyring af Henrik Nørremark, der fik jobbet som finansdirektør i Vestas i 2004.

"Ditlevs navn var en fordel"

Svenskerne kender heller ikke Runevad

Hvad nu Ditlev Engel? 

Slagsmål om 142 mio. kr.

Blot tre uger før sin fyring var Nørremark ydermere blevet udpeget til vicekoncernchef i forbindelse med indførelsen af en ny Vestas-organisation.

Vicekoncernchef eller ej, så røg Nørremark ud med fynd og klem i begyndelsen af februar.

I september valgte Vestas-bestyrelsen anført af formand Bert Nordberg så at stoppe udbetalingen af Nørremarks løn i fratrædelsesperioden.

Ifølge Vestas-toppen fordi den fyrede finansdirektør i flere handler med to indiske selskaber har ageret i strid med sine beføjelser som finansdirektør i Vestas, hvilket har påført Vestas et tab i størrelsesordenen 142 mio. kr.

En situation som Henrik Nørremark kategorisk har afvist via sin advokat Morten Samuelsson fra advokatfirmaet Samuelsson Neugebauer & Partnere.

Politiet har sigtet Nørremark

Efterfølgende valgte Vestas-bestyrelsen at overdrage sagen til bagmandspolitiet, og det er den direkte årsag til, at Nørremark-sagen ikke bliver mindre interessant for Vestas, blot fordi Ditlev Engel tirsdag blev fyret.

Betyder fyringen af Engel, at bestyrelsen jagter et forlig i Nørremark-sagen?

"Nej, det gør det ikke af den simple årsag, at den politianmeldelse, som blev indgivet mod Nørremark, blev indgivet af Vestas-bestyrelsen og ikke af Ditlev Engel," siger Morten Albæk.

I juli oplyste bagmandspolitiet, at man har sigtet Henrik Nørremark for mandatsvig som en udløber af Vestas-anmeldelsen fra december 2012.

Inden Vestas-bestyrelsen politianmeldte Henrik Nørremark, havde Nørremark imidlertid svaret igen på den manglende lønudbetaling ved at stævne Vestas med krav om udbetaling af omkring 8,5 mio. kr. i manglende løn.

I den forbindelse slog Nørremarks advokat Morten Samuelsson bl.a. fast, at man agter at føre Ditlev Engel som vidne i sagen, når den kommer for retten.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Retssager har ikke kostet Engel jobbet

Da Vestas-formand Bert Nordberg tidligere på ugen kort kommenterede fyringen af den mangeårige Vestas-topchef slog han fast, at fyringen overhovedet har nogen sammenhæng med Nørremark-sagen eller andre stævninger, som siden foråret 2011 har ramt Vestas og Ditlev Engel.

"Det har ikke noget med det at gøre. Bestyrelsen synes bare, at det var tid til at søge en ny leder. Udskiftningen har ikke noget at gøre med retssagerne," lød det fra Bert Nordberg.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger ventes Nørremark-sagen tidligst at dukke op i byretten i Aarhus sidst på foråret 2014.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter