Jyske: Vestas på rette vej

Vestas har momentum og går mod en bedre rentabilitet, mener Jyske Bank, der hæver kursmålet for aktien til 120 kr.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Vestas er på rette vej og bør kunne fortsætte sin gode gænge på aktiemarkedet. Det mener Vestas-analytiker Janne Vincent Kjær fra Jyske Bank, der tirsdag hæver sit kursmål for aktien til 120 kr. fra 95 kr.

"Med et stærkt ordremomentum og fortsatte omkostningsreduktion mener vi, at Vestas er på rette vej til at sikre en forbedret rentabilitet i 2014," skriver Janne Vincent Kjær i en kommentar.

Analytikeren har efter den seneste tids ordrer løftet sine indtjeningsestimater for 2014 og 2015 og ser også mulighed for, at Vestas vil opjustere sine forventninger til de frie pengestrømme. I øjeblikket har Vestas spået et tal over nul på den post.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Udsigten til et øget aktivitetsomfang i 2. kvartal, en stærk ordreindgang og frasalget af vindmølleparker bør have en positiv effekt på det frie cash flow. Med den forventede forbedring i genereringen af cash flowet vurderer vi, at Vestas er godt på vej til at sikre et frit cash flow på mere end 200 mio. for året," skriver Jyskes analytiker.

Anbefalingen fra Jyske Bank er fortsat "køb", og Janne Vincent Kjær venter fortsat momentum på ordrefronten i andet halvår, blandt andet med medvind fra USA, som så småt er ved at komme i gang.

"Vi forventer, at dette snart vil resultere i en stigning i ordreaktiviteten, og vurderer, at Vestas nærmer sig ordrer med en samlet kapacitet på mere end 1000 megawatt (MW) i USA," skriver analytikeren.

Vestas gør klar til test af ny mølle 

Hun vurderer i samme omgang, at Vestas' spareplan går bedre end ventet, og at selskabet har reduceret de faste omkostninger med mere end de planlagte 400 mio. euro om året.

"Vi forventer, at dette sammen med en reduktion af de variable omkostninger og den positive effekt fra et stigende salg indenfor service vil resultere i en stigning i EBIT marginen. Vi forventer at Vestas vil kunne nå en EBIT-margin på ca. 5 pct. i 2015," skriver Janne Vincent Kjær.

Vestas-aktien ligger tirsdag ved middagstid i kurs 108,70 - en stigning på 1,9 pct. mod mandagens lukkekurs - i et næsten fladt C20 Cap-indeks.

Høj aktivitet tegner godt for Vestas-ordrer i USA 

Vestas drøfter venezuelanske muligheder 

Vestas indleder retssag mod indiske selskaber i Nørremark-sag 

Vestas-fyringer gør livet lettere for vingefabrikant 

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også