Gigantkontrakt til fransk Vestas-konkurrent

Med en kontrakt, der kan overstige fem milliarder kroner, rykker den franske havmølleproducent Areva nu for alvor op i superligaen.
Areva-mølle installeres | Foto: AREVA
Areva-mølle installeres | Foto: AREVA

Hele 750 MW møllekapacitet skal den franske havmølleproducent Areva levere til to havmølleparker 30 kilometer fra den tyske ø Rügen i Østersøen.

Det fremgår af en aftale, som Areva har indgået med selskabet bag de to parker, Windreich.

Areva er relativ ukendt i Danmark, men har de seneste år vokset sig op til at være Europas næststørste leverandør af offshore-møller - kun overgået af Siemens. Arevas placering som nummer to skyldes ikke mindst, at selskabet har været dygtig til at fylde efterspørgslen på de meget store offshore-møller med en model med en kapacitet på 5MW.

Vestas går målrettet efter britiske kæmpeparker

Analytiker: Vestas-mølle urealistisk til gigantprojekt

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Måske ny mølletype

Aftalen mellem Areva og Windreich handler om levering af møller til to parker. En park på 500 MW og en park på 250 MW. Begge parker bliver placeret cirka 30 kilometer fra Rügen. Areva vil levere omkring 130 af selskabets 5MW M5000-135 møller - men enkelt møller kan få en større kapacitet, siger adm. direktør for Windreich, Willi Balz, til fagmediet Recharge.

Vestas-chef: Mærker optur på vækstmarkeder

Britisk DONG-chef: Vi taler med Vestas 

Aftalen mellem Areva og Windreich er dog betinget af godkendelse fra de tyske myndigheder. Signalerne fra myndighederne er dog positive, og parterne bag de kommende parker forventer at have sikret tilladelsen i starten af 2014.

Areva har i dag en fabrik i Bremerhaven i Nordtyskland, men har desuden planer om at bygge en vindmøllefabrik i Le Havre i Frankrig og en fabrik nær Edinburgh i Skotland.

Areva beskæftiger omkring 360 ansatte og bygger indtil videre kun 5MW-møllen. Selskabet har til dato leveret omkring 120 møller til europæiske projekter.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også