Medie: Sure Vestas-aktionærer går efter chefforsikringer

De 87 utilfredse aktionærer, der for nylig lagde sag an mod den øverste ledelse i Vestas, har udset sig selskabets ansvarsforsikringer som mål.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Hvorfor skade et selskab, som man selv har aktier i?

Det spørgsmål er forklaringen på, hvorfor 87 utilfredse Vestas-aktionærer i fredags lagde sag an mod selskabets adm. direktør Ditlev Engel, tidligere bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen og den fyrede finansdirektør Henrik Nørremark - og ikke selve Vestas.

Flere af aktionærerne har nemlig stadig aktier i Vestas og håber derfor på, at de kan få en tredjepart til at betale, hvis ledelsen ender med at tabe sagen, skriver Børsen i dag.

"Vores klienter foretrækker, at kompensationen kommer fra tredjeparter og ikke fra selskabets kasse, fordi nogle af klienterne fortsat har aktier i Vestas. Vi vurderer, at Ditlev Engel, Bent Erik Carlsen og Henrik Nørremark er forsikret, og at forsikringen vil dække, hvis vi vinder sagen," siger Erik Bomans fra det belgiske advokatselskab Deminor, som står bag stævningen.

Han vil dog ikke udelukke, at Vestas som selskab bliver inkluderet som medstævnet på et tidspunkt.

Vestas-sagsøgere går nu direkte efter Ditlev Engel 

Aktionærerne mener, at Vestas i 2009 og 2010 i strid med reglerne ventede med at ændre regnskabspraksis for at undgå nedjusteringer. Da det skete i november 2010, faldt aktien markant.

De utilfredse aktionærer truede for nylig med et søgsmål mod ti tidligere og nuværende medlemmer af Vestas-toppen på op mod 300 mio. kr., men ændrede i fredags position og barberede stævningen ned til kun at omfatte de tre hovedpersoner og 80 mio. kr.

En kursændring, vakte undren hos Lars Villadsen, chef for investor relations i Vestas.

"Der er kun gået ti dage siden vi fik et krævebrev som både beløbsmæssigt og personmæssigt var anderledes. Nu omfatter det kun tre personer. Over ti dage kan man undre sig over den udvikling," udtalte Lars Villadsen fredag til EnergiWatch.

Vestas-chef undrer sig over sagsøgere 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Vestas-chef: Mærker optur på vækstmarkeder 

Vestas får ordre i Ukraine 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs