Vestas-chef undrer sig over sagsøgere

En markant kursændring på bare ti dage fra 87 Vestas-sagsøgere bliver modtaget med undren i Vestas-toppen.
Sagsøgerne har rettet skytset mod Ditlev Engel og to andre tidligere Vestas-topfolk.
Sagsøgerne har rettet skytset mod Ditlev Engel og to andre tidligere Vestas-topfolk.

På mindre end to uger er et 300 mio. kr. søgsmål mod ti tidligere og nuværende medlemmer af Vestas-toppen blev barbereret til kun at omfatte tre personer og 80 mio. kr.

Den kursændring vækker undren hos Lars Villadsen, chef for investor relations i Vestas.

"Der er kun gået ti dage siden vi fik et krævebrev som både beløbsmæssigt og personmæssigt var anderledes. Nu omfatter det kun tre personer. Over ti dage kan man undre sig over den udvikling," siger Lars Villadsen til EnergiWatch.

Vestas-sagsøgere går nu direkte efter Ditlev Engel

Analytiker: Retssag er skidt timing for Vestas

Ny retssag på vej mod Vestas 

Søgsmålet omfatter nu topchef Ditlev Engel, tidligere formand Bent Erik Carlsen og tidligere finansdirektør Henrik Nørremark.

Er det useriøst?

"Jeg vil ikke begynde at spekulere i deres strategi, men man kan i hvert fald undre sig over det. Bundlinjen for Vestas er, at vi ikke mener, at der er noget belæg for det," siger Lars Villadsen.

Aktionærerne, der repræsenteres af det belgiske advokatfirma Deminor, mener, at Vestas i 2009 og 2010 i strid med reglerne ventede med at ændre regnskabspraksis for at undgå nedjusteringer. Da det skete i november 2010, faldt aktien markant.

Det belgiske advokathus repræsenterer i alt 87 klienter, som hver især sagsøger for individuelle tab. Der er altså ikke tale om et gruppesøgsmål.

I forhold til et eventuelt tab af erstatningssagen henviser Villadsen over for Ritzau til, at "de fleste større danske selskaber har en forsikringsdækning også omfattende sådan noget her."

Analytiker: Tynd sag

Da det først kom frem, at erstatningskravet lød på 300 mio. kr., var vurderingen fra Vestas-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank, at det var "ærgerligt men ikke en katastrofe," fordi beløbet for Vestas er beskedent.

Nu er beløbet så faldet fra 300 mio. til 80 mio. kroner og rettet mod tre nuværende og tidligere Vestas-ansatte frem for selskabet.

Jacob Pedersen fulgte aktien i den periode, hvor aktionærerne mener, at Vestas misinformerede, men han tvivler på, at investorerne har en god sag.

"Jeg vil ikke dømme, om søgsmålet er reelt. Men i min verden har investorerne haft alle muligheder for at gennemskue pengestrømmene i selskabet," udtaler Jacob Pedersen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs