Global vind-fremgang gavner Vestas

Vestas - og verdens andre vindmølleproducenter - har genvundet optimismen efter en række hårde år.

Optimismen er tilbage i vindmøllebranchen, og både Vestas og en række andre producenter meldes om bedring. For Vestas er ordrefremgangen på 25 procent, skriver Børsen.

Vendingen skyldes i følge Børsen formentlig en række faktorer som, f.eks. at eurozonen træder ud af mange måneders recession - og bedring i både global og dansk økonomi, hvilket fører til stigende efterspørgsel efter energi.

Nordex-ledelse "meget tilfreds" med præstationerne

Ny tiltro

Hos forsikringsgiganten RSA, der i Danmark står bag forsikringsselskabet Codan, ser man også de positive tegn. RSA er verdens største forsikringsselskab indenfor vindkraft og global ansvarlig for vinddivisionen, Niels Kragelund, har derfor et yderst detaljeret indtryk af det aktuelle vindmøllemarked.

"Vi regner med, at der er ny tiltro til markedet for vindmøller i dag. Vestas har fremvist en stribe nye projekter og det lover godt," siger Niels Kragelund til Børsen.

Sydbank: Det skal Vestas bevise i næste uge

Vestas fremlægger på onsdag regnskab for det første halvår. I går opjusterede tyske Nordex, som er en tidligere danskejet vindmølleproducent, 2013-forventningerne betydeligt. Tidligere har spanske Gamesa meldt positivt ud.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs