Vestas-sagsøgere går nu direkte efter Ditlev Engel

Utilfredse investorer retter nu skytset direkte mod topchef Ditlev Engel, tidl. finansdirektør Henrik Nørremark og forhenværende formand Bent Erik Carlsen.

Sigtekornet er blevet indsnævret.

Et sagsanlæg på 300 mio. kr. mod ti nuværende og tidligere Vestas-topfolk fra en gruppe Vestas-aktionærer er nu blevet justeret, så det kun omfatter topchef Ditlev Engel, tidligere formand Bent Erik Carlsen og tidligere finansdirektør Henrik Nørremark.

Det meddeler Vestas i en pressemeddelelse, hvor det samtidig oplyses, at erstatningskravet sænkes fra 300 mio. kr. til cirka 80 mio. kr.

"Erstatningskravet er således rettet direkte mod Bent Erik Carlsen, Ditlev Engel og Henrik Nørremark," skriver Vestas.

Analytiker: Retssag er skidt timing for Vestas

Ny retssag på vej mod Vestas 

Aktionærerne, der repræsenteres af det belgiske advokatfirma Deminor, mener, at Vestas i 2009 og 2010 i strid med reglerne ventede med at ændre regnskabspraksis for at undgå nedjusteringer. Da det skete i november 2010, faldt aktien markant.

Det belgiske advokathus repræsenterer i alt 87 klienter, som hver især sagsøger for individuelle tab. Der er altså ikke tale om et gruppesøgsmål.

"Vestas har gennemgået anklagen med sine rådgivere, og selskabet mener stadig ikke, at anklagerne har hold i virkeligheden," lyder det fra Vestas i en meddelelse.

Analytiker: Ikke en katastrofe

Da det først kom frem, at erstatningskravet lød på 300 mio. kr., var vurderingen fra Vestas-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank, at det var "ærgerligt men ikke en katastrofe," fordi beløbet for Vestas er beskedent.

Nu er beløbet så faldet fra 300 mio. til 80 mio. kroner og rettet mod tre nuværende og tidligere Vestas-ansatte frem for selskabet.

Jacob Pedersen fulgte aktien i den periode, hvor aktionærerne mener, at Vestas misinformerede, men han tvivler på, at investorerne har en god sag.

"Jeg vil ikke dømme, om søgsmålet er reelt. Men i min verden har investorerne haft alle muligheder for at gennemskue pengestrømmene i selskabet," udtaler Jacob Pedersen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs