EnergiWatch

Nye Vestas-gevinster indregnes i Q2

Broderparten af to nylige Vestas-salg i Østeuropa når at komme med ind i regnskabet for andet kvartal, bekræfter vindproducenten.

Foto: Vestas

Størstedelen af indtægten fra Vestas' nylige salg af to østeuropæiske vindparker kommer til at indgå i regnskabet i andet kvartal. Det bekræfter Vestas over for Ritzau Finans.

Vestas annoncerede 21. juni salget af Gebeleisis-projektet på 70 MW i Rumænien for 109,2 mio. euro og Hrabrovo-vindfarmen i Bulgarien på 14 MW for 17,6 mio. euro. Men fordi salget skete så tæt på overgangen til tredje kvartal, var selskabet ikke sikker på, om pengene ville nå at påvirke halvårsregnskabet.

Det lykkedes dog køberen, Lukerg Renew, at lukke Gebeleisis-handelen 28. juni, og derfor vil de 109,2 mio. euro bidrage positivt til Vestas' indtjening i andet kvartal. Beløbet indgår desuden fuldt ud i pengestrømmene i kvartalet.

De resterende 17,6 mio. euro ventes at falde på plads i tredje kvartal, oplyser Vestas.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Vestas' ordreindgang berøres dog ikke af frasalget. De to projekter har nemlig tidligere været indregnet som ordrer til developere. Men af "forskellige årsager" endte Vestas siden med at overtoge ejerskabet af vindparkerne.

Vestas har samlet udmeldt en prognose om positive frie pengestrømme i 2013, efter at 2012 bød på minus 359 mio. euro på den post.

Har Vestas flere milliardparker i ærmet? 

I første kvartal var pengestrømmene negative med 60 mio. euro, hvilket var en af de store positive overraskelser i kvartalsregnskabet i maj. Her var der også en salgsgevinst med i spillet, da Vestas i første kvartal solgte Talinay-vindfarmen i Chile på 90 MW.

Halvårsregnskabet fra vindmølleproducenten leveres 21. august.

Vestas sælger kraftværker for 1 mia. kroner 

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs