Vestas sælger kraftværker for 1 mia. kroner

Vestas får et tiltrængt tilskud til selskabets drift ved et overraskende salg af to vindkraftværker i Bulgarien og Rumænien.
Foto: Bo Svane
Foto: Bo Svane

Vestas har indgået en aftale om at sælge det rumænske projekt, Gebeleisis, og det bulgarske projekt Hrabrovo til LUKERG Renew til en samlet værdi på EUR 127 mio - eller en lille mia. kroner.

Vestas har deltaget i udviklingen af vindkraftværkerne for bl.a. at øge Vestas’ andel af grøn elektricitet. Transaktionerne forventes afsluttet inden for de næste otte uger – dog er Hrabrovo-transaktionen betinget af godkendelse fra de bulgarske konkurrencemyndigheder, skriver Vestas.

Vestas forhandler stadig med Mitsubishi

Omsætning og indtjening fra projekterne forventes indregnet i andet og tredje kvartal 2013. Det frie cash flow forventes positivt påvirket med EUR 127 mio. i løbet af andet og tredje kvartal 2013.

Vestas har besluttet at sælge de to projekter, da udvikling og ejerskab af projekter ikke er en del af Vestas’ sædvanlige forretningsmodel, lyder det fra Vestas. Selskabet oplyser, at salget ikke vil påvirke Vestas’ fremtidige drift.

Tidligere på året solgte Vestes et 90 MW stort projekt i Chile, og selskabet har da også meldt ud, at man forventer at fortsætte frasalg af ikke-kerne aktiviteter i løbet af året. Blandt andet står en række fabrikker på den potentielle salgsliste hos Vestas.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også